Atlétika

6 órája

Debütált a válogatottban a békési atléta

Bemutatkozott a magyar korosztályos válogatottban Wágner Balázs, a Békési Diák AC reménysége.

Gajdács Pál

Wágner Balázs

A napokban a horvát fővárosban, Zágrábban életre hívott öt nemzet (Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia) versenyén mérettetett meg gerelyhajításban.

– Hajnalban arra ébredtek, hogy hatalmas vihar érte el a várost – olvasható a klub közösségi oldalán közzétett beszámoló. – A reggeli után Balázs az első csoporttal indult ki a pályára, hiszen tíz órakor a versenyszámával, a gerelyhajítással kezdődött az esemény. Bemelegítettek és már a call roomban voltak, amikor bejelentették, hogy egy órát csúsztatják a versenyt, hiszen olyan eső, néha jégeső volt, hogy csak pár méterre lehetett látni. Tizenegykor elkezdődött a megmérettetés, bár az eső továbbra is zuhogott. Ez az időjárási körülmény meghatározta a versenyt. Balázs így is nagyszerűen helyt állt, hiszen a nyolcas döntőbe jutott és ott, élete második legjobb dobásával, 45,87 méterrel, a hatodik lett. Az első három dobása a feltételekhez képest jól sikerült, utána már átfagyott és nem tudott javítani. Balázs minden dicséretet megérdemel, jól képviselte városunkat és hazánkat

A magyar válogatott a második helyet szerezte meg összesítésben Csehország mögött, Horvátország, Szlovénia és Szlovákia előtt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában