Hírek

2004.11.20. 06:59

Rangadók rangadója

Európa ma este Barcelonára figyel, ahol a rangadók rangadóját játsszák. A katalán együttes a Nou Campban a gyűlölt riválist, a Real Madridot fogadja.

Szabó Tamás

Tavaly a Real 19 év után először nyert a katalán fővárosban. A tréner, Mariano García Remon szerint csapatának jó esélye van az újabb diadalra. „A lehető legjobb pillanatban játszunk Barcelonában ”– vélte a Real főnöke.

A statisztika mást mutat. Amikor korábban a Barcelona vezette a tabellát és úgy találkoztak, akkor 12 mérkőzésből tíz katalán diadalt hozott. A hazaiak edzője, Frank Rijkaard bízik csapatában, szerinte nem törte meg játékosait a Betis elleni kudarc. „Jól kell erre reagálnunk – mondta a holland. Érdekes mérkőzés vár ránk, mert olyan ellenféllel találkozunk, amely viszszanyerte formáját.” Ronaldinho és Ronaldo először találkozik ellenfélként a Nou Campban. Előbbi a Barcelona, utóbbi a Real Madrid sztárja. „Fontos meccs lesz. Jó formában vagyunk, megnyerhetjük a rangadót” – bizakodott Ronaldo. Visszatér a Barcelona kezdőcsapatába az eddig sérüléssel bajlódó hátvéd, Belletti. Ellenben Puyol nem egészséges, de valószínűleg vállalja a játékot. A Realból hiányozni fog Ivan Helguera.

Öt emlékezetes mérkőzés

1973–74 Real Madrid–Barcelona 0-5

Johann Cruyff remekelt a katalánoknál, két gólt rúgott a Real Madrid jelenlegi edzőjének, az akkori kapusnak, Mariano García Remonnak. Ez volt az addigi legsúlyosabb veresége odahaza a fővárosiaknak.

1984–85 Real Madrid–Barcelona 0-3

A brit vonal diadala. A Barca edzője Terry Venables, valamint honfitársai Steve Archibald és Mark Hughes remekeltek. Két évvel később egy másik szigetországi, Lineker három gólt rúgott a Bernabeu-ban.

1993–94 Barcelona–Real Madrid 5-0

Romário mesterhármast ért el. Ezúttal Johann Cruyff már edzőként ült a Barca kispadján. A katalán csapat sorrendben negyedszer lett bajnok Spanyolországban.

1994–95 Real Madrid–Barcelona 5-0

Egy évvel később visszavágott a Real. Ezúttal a chilei Ivan Zamorano szerzett mesterhármast. A Real 1990 után először lett spanyol bajnok.

2003–04 Barcelona–Real Madrid 1-2

Az utolsó összecsapás a Nou Campban a Real sikerét hozta. A fehérek 19 év után nyertek először bajnoki meccset Barcelonában.

A Real Madrid a drágább csapat

Értékes csapatok csapnak ma össze a Nou Campban. Egy német internetes oldal megbecsülte a játékosok piaci értékét. Eszerint a Real Madrid mai várható kezdőcsapata jóval többet ér, mint a Barcelonáé. A prímet a madridiak csatára, Ronaldo viszi, akinek az értékét 11 milliárd forintra becsülik. A második helyen klubtársa, Beckham áll. Harmadik a Barca brazilja, Ronaldinho. A táblázatban látható értékek milliárd forintban értendők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!