Hírek

2006.05.24. 18:19

Nem ül egy asztalhoz az öt párt

Biztosan nem jön létre ötpárti egyeztetés a kormányprogram jövő héten kezdődő parlamenti vitája előtt, ugyanis az SZDSZ szerint nincsen rá szükség.

Vég Márton

„Elvi kifogásunk van ellene, hiszen az Országgyűlést pontosan arra a célra találták ki, hogy a különböző álláspontokat annak falai között ütköztessék, ezért Kuncze Gábor nem lesz ott csütörtökön az MDF székházban” – mondta lapunknak Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerdán levelet írt a Fidesz, a KDNP és az SZDSZ elnökének, amelyben meginvitálta őket arra a találkozóra, ahol Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök tájékoztatta volna a fórum vezetőit arról, hogy mely kétharmados törvényekhez kéri az ellenzék támogatását. Orbán Viktor (Fidesz) és Semjén Zsolt (KDNP) elfogadta a meghívást, így az eredetileg négyszemköztire tervezett egyeztetés négypárti „csúcstalálkozóra” változott.

A parlamenti pártok közötti megbeszéléseket eredetileg a kormányfő kezdeményezte múlt kedden, de Gyurcsány Ferenc egyenként kívánta felkeresni a pártelnököket. Dávid Ibolya levelének hatására változtatott elképzelésén és nem támasztott kifogást az ellen, hogy egyszerre három ellenzéki párt vezetőjének számoljon be elképzeléseiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!