Gyűjtöttek Heninek

3 órája

Rengetegen segítik Kondoroson Ónodi Henrietta olimpiai bajnok gyógykezelését

A jószándékú adományozóknak köszönhetően 1 368 500 forint összegű támogatás gyűlt össze Kondoroson Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász, Kondoros díszpolgára gyógykezelésének támogatására. Ribárszki Péternek, Kondoros polgármesterének a meghívására csütörtökön a városban járt Ónodi Henrietta testvére, Barbara.

Nyemcsok László

Idén március 28-án súlyos szívinfarktuson esett át, és azóta ápolásra szorul Amerikában Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász. Ribárszki Péter Paluska Zoltánnak, a kondorosi Legendák Földje Alapítványnak képviselőjével találkozott Ónodi Barbarával.

Ónodi Henrietta, Ónodi barbara, Ribárszki Péter, betegség, támogatás, Kondoros
Ribárszki Péter Ónodi Henrietta testvérével, Barbarával Kondoroson
Forrás: Ribárszki Péter/Facebook

Az „Öt karika, öt olimpia aranyérem” kiállításon is gondoltak rá

Elhangzott, Ónodi Heni Kondoros szülöttje, gyerekkorában a településen élt, itt ismerkedett meg a torna alapjaival. A Legendák Földje Alapítvány „Öt karika, öt olimpia aranyérem” címmel az idei párizsi olimpia megnyitójához igazodva nyitott kiállítást a Kondorosi Csárdamúzeumban.

Itt többek között Heni 1992-ben, Barcelonában szerzett aranyérme is helyet kapott. Miként az öttusázó Balczó András és a paralimpiai bajnok asztaliteniszező, Sasváriné Paulik Ilona aranyérmei is.

Ónodi Henrietta gyógyulására 1 368 500 forint gyűlt össze

Természetesen Ribárszki Péter és Paluska Zoltán a Heni gyógykezelési költségeinek enyhítésére indítványozott jótékonysági gyűjtés eredményéről is szót ejtett amellett, hogy elsősorban Heni állapotáról érdeklődtek.

– Büszkén és hálával telt szívvel tesszük közzé, hogy a jószándékú adományozóknak köszönhetően 1 368 500 forint összegű támogatás gyűlt össze. Ezt a „Henrietta Gyógyulásáért Alapítvány" részére át is utaltuk – emelte ki Ribárszki Péter. – Kondoros közössége nevében ezúton mielőbbi teljes felépülést, sok erőt és jó egészséget kívánunk olimpiai bajnok díszpolgárunknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában