Megélik a hagyományokat

2 órája

A földkerekség középpontjában a Csabai Kolbászfesztivál - galériával, videóval

A Csabai Kolbászhimnusz hangjaira szombaton délelőtt elstartolt a 27. Csabai Kolbászfesztivál leginkább várt, és legtöbb csapatot felvonultató eseménye, a frisskolbászkészítő-verseny a CsabaPark két sátrában, a Mokryban és a Munkácsyban. Csaknem 600 csapat gyúrta a kolbászt.

Nyemcsok László

A szombati megnyitón Herczeg Tamás, Békéscsaba országgyűlési képviselője kiemelte, Békéscsaba nemcsak a csabai kolbász fővárosa, hanem itt készülnek a földkerekség legjobb kolbászai.

Csabai kolbászfesztivál, frisskolbászkészítő-verseny
Remek volt a hangulat a frisskolbászkészítő-versenyen
Fotó: Bencsik Ádám

– Annak szurkolok, hogy mindegyik csapat élje meg a csabai kolbász elkészítésének, a közösségi élménynek minden pillanatát – emelte ki az országgyűlési képviselő. – Olyan élmények szülessenek, hogy kitartsanak a jövő évi, 28. Csabai Kolbászfesztiválig.  

Fásy Ádám, a gyomai származású tévés személyiség arról szólt a zsűri képviseletében, hogy adott a Jóisten egy olyan rendezvényt Békéscsabának, ahol önfeledten, együtt szórakozhatnak az országból és a világból is az emberek, és közben ápolhatják a kolbászhagyományokat.

Fásy Ádám külön kitért arra, mekkora szerepe van a Hégely családnak abban, hogy erőn felül, hosszú évek óta, egyre magasabb színvonalon rendezi meg a Csabai Kolbászfesztivált. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában