Közélet

2012.08.16. 18:35

A tájékozatlanság bajba sodorhatja az ételallergiásokat

Címkék#Orosháza

A Dali-Ás Klub Közhasznú Egyesület legutóbbi összejövetelére sok érintett, ételallergiával küszködő orosházi édesanya és gyermeke látogatott el.

Cs. I.

 Dr. Vajdovich Éva csecsemő- és gyermekgyógyász, gasztroenterológus főorvos az allergiás megbetegedések megelőzéséről beszélt, arról, hogy az újszülötteknél, akiknek a családjában bármilyen allergia előfordul, csak hipoallergén tápszert szabadna adni.

- Közös tapasztalatunk, hogy a környezetünk tájékozatlansága, figyelmetlensége veszélybe sodorhatja gyermekeinket. A diétahiba, akár egyetlen falat allergénnel szennyezett étel is súlyos egészségügyi kockázattal járhat. Ritka az életveszélyes szituáció, de az ételek összetevőire gondosan figyelni kell - hangsúlyozta Tóth Margit klubvezető.

A rendezvényre tej-, tojás-, cukor- és gluténmentes falatkákat készítettek. Megtudtuk, a civilek 130 ezer forintról írtak alá egy támogatási szerződést az orosházi önkormányzattal. A pénzt ételallergiás étkeztetés támogatására fordítják.

A tanév kezdete előtt új pályázatot ír ki az egyesület, ezúttal rászoruló, érintett családok jelentkezését várják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!