2009.04.03. 19:03
Borok és grillételek a csabai sétálóutcán
Van az életben néhány dolog, ami nemcsak tevékenység, hanem életforma és szenvedély. Köles István, a megyeszékhely alpolgármestere a pénteken megnyílt békéscsabai bor- és grillfesztiválon a fentiekhez még hozzátette: nem beszélt olyan borásszal, akinek a saját nedűjei ne lettek volna a szerelmei, a borok között a legjobbak.
A 17 kiállító pincészet boraihoz jött a tavasz 17 ételpillanata. Grillen sütötték a sertést, a pulykát és a csirkét, ez így marad vasárnapig a csabai sétálóutcán, szolid hangvételű szórakoztató programok kíséretében.
Bora Imre főszervező lapunknak elmondta: céljuk a kulturált borfogyasztás, a minőségi, nemes magyar borok népszerűsítése, megismertetése, és a borokhoz illő grillezett ételek bemutatása. A húsvéti beszerzést is szem előtt tartják, tehát sonkát, tojást és sajtot is kínálnak a kiállítók.
Prohászka Béla, olimpiai bajnok mesterszakács — aki szombaton 14 órakor tart ételkészítési bemutatót — elmondta: a grillezéshez is a megyében előállított alapanyagok a legjobbak, legyen szó húsokról vagy zöldségekről. A nemzetközi trend az, hogy ropogósak maradnak a zöldségek és a húst sem sütik keményre, szárazra.
A bor- és grillfesztivál szombati kulturális programjából kiemelkedik az esti operettgála Oszvald Marika, Merényi Nicoletta és Kiszely Zoltán fellépésével.