Patrióták Európáért

2024.07.02. 18:47

Menczer Tamás: az európai emberek változást akarnak (videó)

A kormánypártok kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videóban beszélt arról, hogy miért van szükség az Európai Unióban a változást képviselő Patrióták Európáért szövetségre. Brüsszelben a háborút építik, az életszínvonalat meg rombolják, ezért mondja a magyar kormány azt, hogy változás kell az Európai Unióban – jelentette ki.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Amikor az Európai Unió létrejött, és amikor mi 20 évvel ezelőtt beléptünk, akkor volt két világos cél. Hogy mi a cél, mi a közös célunk. Európában legyen béke, és legyen jólét. Ma ebből kettő hiányzik. A béke és a jólét

– fogalmazott Menczer Tamás. 

Eszembe jut a politológia tanárom, mikor főiskolára jártam, és a kommunizmusról tanultunk, akkor a tanárnő mondta, hogy ugye mit mondtak a kommunizmusban, Magyarország, a vas és acél országa. Csak két dolog hiányzik, tette hozzá a tanárnő. Vas és acél. Tehát most így vagyunk az Európai Unióval, hogy 

volt két világos cél, béke és jólét, és kettő hiányzik, béke és jólét

– idézte fel. 

Emlékeztetett, hogy 

bár arra szövetleztünk, hogy közösen építjük Európa békéjét, az elmúlt két évtizedben a „derék brüsszeli kollégák” egy lépést nem tettek a béke irányába, nem a békét, hanem a háborút építik. 

Kitért arra is, hogy a brüsszeli döntések nem a jólétet szolgálják, nem azt, hogy az embereknek jobb legyen, hogy növekedjen az életszinvonal. 

Ehhez képest Brüsszelben az összes döntésükkel, az összes gazdasági, szankciós, energetikai, mezőgazdasági és mindenfajta döntésükkel az európai életszínvonalat rombolták. Egy csomó pénzt kivettek az Önök zsebéből, meg az összes európai ember zsebéből, meg az államok és államháztartások zsebéből egy csomó pénzt kivettek

– fogalmazott. 

Közlése szerint 2022-ben, miközben a magyar embereket a rezsicsökkentéssel meg tudták védeni az energiaárak elszabadulásától, a háborús helyzet és szankciós döntések miatt az ország energiaszámlája 10 milliárd euróval, vagyis 4000 milliárd forinttal nőtt.

Ez azt jelenti, hogy 4000 milliárd forintot nem tudtak utakra, járdákra, fejlesztésekre, bérekre, "akármire" fordítani, mert az energiát kellett kifizetni.

Ezért mondjuk azt, hogy változás kell Brüsszelben

 – fogalmazott Menczer Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában