Vakáció

2024.08.11. 11:26

A kormány támogatja a cukorbeteg gyermekek nyári táboroztatását (videó)

Magyarország kormánya évek óta támogatja a cukorbeteg gyermekek nyári táboroztatását, segítve ezzel az érintett családokat - mondta a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a közösségi oldalán közzétett videójában.

MW

2017 óta minden diabéteszes gyermek számára adott a táborozás lehetősége az Erzsébet-táborokban

Forrás: Shutterstock

Fotó: wavebreakmedia

Nyitrai Zsolt kiemelte, 2017 óta minden diabéteszes gyermek számára adott a táborozás lehetősége az Erzsébet-táborokban, ahol a fiatalok biztonságos, szakszerű felügyelet mellett tölthetik a szabadidejüket.

Mint mondta, a táborok szervezésében a kormány számít a cukorbeteg civil szervezetekre és velük közösen dolgoznak a nemzeti diabéteszstratégia kialakításán. A cukorbeteg közösségek számíthatnak Magyarország kormányának a támogatására - fogalmazott.

A miniszterelnök főtanácsadója közölte, 

az országban több mint egymillió cukorbeteg él, akik közül több ezer gyermek 1-es típusú diabéteszes.

A videóban Tóth-Heyn Péter a Bókay János Gyermekalapítvány képviseletében úgy fogalmazott, a Diabétesz Erzsébet-táborokban minden alkalommal új élményekkel töltődnek fel a gyermekek.

Hozzátette, a szülőknek nagy segítség, hogy gyermekeik olyan táborban lehetnek, ahol a szükségleteiknek megfelelő, biztonságos környezet veszi őket körül.

Horváth Csilla dietetikus azt mondta, az Erzsébet-táboroknak köszönhetően a speciális ellátást igénylő, cukorbeteg gyermekek is részesülhetnek azokban a nyári élményekben, amelyekben társaik. A szakember fontosnak tartja, hogy Magyarországon működik egy ilyen államilag támogatott modell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában