Transparency International

3 órája

Daniel Freund tagadni próbálja Soros Györgyhöz köthető múltját

Nemrégiben az elmúlt öt évre visszamenőleg jelezte Daniel Freund, hungarofób zöldpárti képviselő, a terhes múltú, egyes vélemények szerint náci alapítású Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj 2011. évi nemzeti díjazottja, hogy nem kapott egy fillért sem Soros Györgytől – írja közösségi oldalán a Tűzfalcsoport.

MW

Daniel Freund

Forrás: AFP

Fotó: ROLF VENNENBERND

Kiindulópontként megjegyzendő, hogy a fiatal német politikus, még képviselői munkáját megelőzően, 2013 és 2014 között annak a Gerald Haefner nevű zöldpárti képviselőnek volt a tanácsadója, aki többek között a NED-hez és az OSF-hez is köthető Democracy International nevű NGO egyik alapítója.

Nos, az időzítés – a visszamenőleges ötéves intervallum a Soros-pénzek kapcsán – nem véletlen, ugyanis Daniel Freund 2014 és 2019 között a Transparency International EU egyik vezetője, az Európai Unió integritását támogató részleg vezetője volt – adta hírül közösségi oldalán a Tűzfalcsoport.

A Capital Research Centre amerikai oknyomozó agytröszt által korábban közzétett jelentés szerint a Transparency International tagja a baloldali „elnyomásellenes” koalíciónak, a Declaration for American Democracy (DFAD) nevű szervezetnek. A DFAD baloldali aktivista csoportok koalíciója, amely egy sor kormányzati és választási adminisztrációs politikai változtatásért száll síkra. 

A CRC szerint a TI adományozói között kormányzati szervek, alapítványok és trösztök, vállalatok és magánszemélyek is szerepelnek. A CRC jelentése szerint a Soros-féle Open Society Foundations 2016 óta több mint négymillió dollárt nyújtott a Transparency International titkárságának és további 5 480 360 dollárt a TI-csoportoknak világszerte. 

Széles körben ismert, hogy a Transparency International magyarországi részlege hazánkat, a nemzeti irányultságú nemzeti kormányzatot szigorúan és eltántoríthatatlanul kritizálja és támadja 2010 óta. 

A szervezet eddigi gyakorlata alapján azonban beigazolódni látszik a gyanú, hogy a balliberális vezetésű, illetve globalista érdekeket is készségesen kiszolgáló kormányok időszakában egyes vélemények szerint kevésbé volt ilyen szigorú a szervezet, és a háttérből akár még Brüsszel is hajlandó volt asszisztálni a részben korrupt baloldal ügyeskedő húzásaihoz. 

Talán az sem véletlen, hogy a napokban Daniel Freund velük együttműködésben szervezett egy kiállítást, ismételten Magyarország lejáratását célozván.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában