Orosz-török kapcsolatok

1 órája

A közel-keleti helyzetről tárgyalt Putyin és Erdogan

A közel-keleti helyzetről folytatott eszmecserét telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök – közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

MW

Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök

Forrás: AFP

Fotó: Gavriil Grigorov

A Moszkvában kiadott tájékoztatás szerint a vezetők megelégedéssel nyilatkoztak az orosz-török kapcsolatok konstruktív jellegéről, és kifejezték készségüket a további szoros együttműködésre. Megvitattak több aktuális kétoldalú és nemzetközi témát, köztük a közel-keleti helyzet veszélyes alakulását.

Az elnökök megerősítették, hogy az október 22-24-én megtartandó kazanyi BRICS-csúcstalálkozón kétoldalú különtalálkozót is tartanak majd. 

Erdogan felköszöntötte orosz hivatali partnerét születésnapja alkalmából.

Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó hétfőn bejelentette, hogy Putyin a péntekre tervezett türkmenisztáni munkalátogatása során Maszúd Peszeskján iráni elnökkel is találkozik.

Ez a találkozó nagy jelentőséggel bír mind a kétoldalú kérdések, mind pedig természetesen a Közel-Keleten élesen kiéleződött helyzet megvitatása szempontjából

- mondta Usakov.

Peszeskján a múlt hétfőn Teheránban fogadta Mihail Misusztyin orosz kormányfőt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában