Hirdetés

2 órája

Vendéglátós állást keresel Dunakeszin vagy környékén? Állj munkába pultos-felszolgálóként!

A dinamikus munkakörnyezet kedvelőinek a vendéglátás egy ideális választás lehet, ahol gyakorlatilag nincs két egyforma munkanap. Ez különösen igaz a pultos-felszolgálói munkakörre, amely rendkívül változatos és sokrétű feladatokkal jár. Mutatjuk, hogy pontosan mi is a pozíció feladatköre, valamint szót ejtünk a Dunakeszin és a környező városokban elérhető lehetőségekről is!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

A pultos-felszolgálói pozícióval járó feladatok

A pultos-felszolgálók konkrét tevékenységét jelentős mértékben meghatározza a vendéglátóegység jellege, ahol dolgoznak, ugyanakkor bizonyos feladatok valamennyi esetben a munkakörük részét képezi. Ilyen például a vendégek fogadása és üdvözlése, a rendelések felvétele, valamint az étlap/itallap kapcsán felmerülő kérdések megválaszolása. Ezek kimondottan a legalapvetőbb felelősségek közé sorolhatók.

Emellett a pultos szerepkörből adódóan az italok keverése és csapolása, vagy akár az egyszerűbb ételek elkészítése ugyancsak a rutinfeladatok részét képezik. Nem beszélve a fizettetésről, vagy a pult és az asztalok tisztaságának fenntartásáról, amelyek szintén megkerülhetetlen teendők.

Mindezen kívül pedig a pultos-felszolgálóknak a készletekkel kapcsolatban is akadnak felelősségeik: figyelniük kell arra, hogy az alapanyagok mindig rendelkezésre álljanak, és még időben jelezzék, ha valami fogyóban van. Gyakran pedig a rendelések leadásáról is gondoskodniuk kell.

Lehetőségek a munkába állásra Dunakeszin és környékén

A vendéglátós álláskínálatban a pultos-felszolgálói pozíciók az egyik leggyakrabban megjelenő lehetőségnek számítanak, amelyek akár külön-külön is elérhetőek lehetnek. Erről tanúskodik a Dunakeszi és környéke álláspiacára specializálódott Dunakesziallas.hu weboldala is, ahol már többször előfordultak pultos, felszolgáló, vendéglátós állások.

Egyebek mellett tipikus italozóba, étterembe és még játszóházba is kerestek pultos-felszolgálókat a portálon keresztül. A követelmények valamennyi esetben hasonlóan alakultak, azaz elsősorban a személyes tulajdonságra fókuszáltak a képzettség és a tapasztalatok helyett.

Persze a releváns végzettség és/vagy tapasztalat mindig előny a vendéglátós állások kapcsán, ugyanakkor a munkáltatók sok helyen vállalják a betanítást. Ettől függetlenül viszont a vendégközpontú hozzáállás, a kiváló kommunikációs képesség és az ápolt, jó megjelenés általános elvárás. Na, meg persze a jellemzően többműszakos munkarendből adódóan a rugalmasság és az alkalmazkodó képesség ugyancsak fontos az eredményes helytálláshoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában