Kék hírek, bulvár

2008.10.20. 16:57

Tanár is van a lebukott vadkendertermesztők között

Lakossági bejelentés alapján jutottak el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő és a Körös Akció Osztály munkatársai egy pusztaföldvári testvérpárhoz, valamint Csanádapácán két férfihez, akik vadkendert termeltek.

cs. i. - Beol

Pusztaföldváron a rendőrök 6 tő szárítás alatt álló, körülbelül másfél méter magas növényt, valamint 221 gramm bezacskózott növényi törmeléket és 19 vadkender magot találtak.

A csanádapácai barátok a kukoricásában kilenc darab lábon álló 2 méternél is magasabb növényt, padlásukon négy darab 2 méteres szárított növényt és 3 gramm növényi törmeléket találtak.

Az Orosházi Rendőrkapitányság visszaélés kábítószerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – folytat eljárást a négy férfi ellen - tájékoztatta lapunkat Pengő Erzsébet, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A Beol információi szerint nem csak a földvári vadkendertermesztő férfiak testvérek, rokoni vér csörgedez a másik ügy éreintettjeinek a vérében is.
Amikor híre ment a két településen, hogy kommandósok jártak a testvéreknél, egyhangú volt a vélemény: a meggazdagodás reményében „gazdálkodtak” tiltott növénnyel az őrizetbe vett férfiak.

Az egyik földváriról kiderült, az önkormányzati konyha szorgos, jól dolgozó szakácsa. Testvére egy környékbeli autómosóban dolgozott. Az egyik csanádapácai férfiről megtudtuk, pedagógus, egy környékbeli településen dolgozik szakoktatóként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!