Biharugra

2024.04.19. 16:09

Így halászták le a pontyokat Biharugrán – galériával

Hogyan zajlik a pontylehalászás, ezt is szemügyre vették a minap a Biharugrai Halgazdaság Kft.-nél, ahol egy pályázat segítségével a közelmúltban jelentősen fejlesztették az eszközparkot.

Licska Balázs

Puskás Nándor, a kft. ügyvezetője, Makra Tibor, Biharugra polgármestere és dr. Kovács József országgyűlési képviselő kíséretében a mintaértékű szakmai munkát végző Biharugrai Halgazdaság Kft.-nél jártak – írta közösségi oldalán mind Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, mind Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

pontylehalászás, biharugra,
Azt is megnézték a cégnél, hogy miként zajlik a pontylehalászás. Fotó: Lehoczky Péter

Feldman Zsolt úgy fogalmazott, hogy a cégnél igazi minőségi halelőállítás és gondos szakmai munka zajlik, az alkalmazott extenzív haltermelési technológia egyszerre biztosítja a természetvédelmi értékek megőrzését és az eredményes, fenntartható gazdálkodást. Győrffy Balázs pedig azt közölte, hogy a kft. eszközállománya többek között forgódarus rakodógéppel bővült. A cég minőségi halaira folyamatosan nagy a kereslet: a most lehalászottak hazai horgászegyesületekhez, illetve lengyel és román piacra kerülnek.

A látogatást követően Győrffy Balázs kamarai elnök és Feldman Zsolt államtitkár dr. Kovács József országgyűlési képviselővel közösen egy asztalhoz ült, és tárgyalt a biharugrai képviselő-testület tagjaival a községházán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!