Installáció

2024.04.26. 19:09

Anyák napi dekoráció érkezett a turisztikai főpályaudvarra - videóval

Különleges Anyák napi installációt készítettek a Békés vármegyei „Óriástakarós” csoport és Jaminai Horgolda tagjai a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvarra. A különleges, a kisvonatot és az első szerelvényt díszítő dekoráció 335 horgolt virágból és 97 méter azt összekötő horgolt ágból áll. A péntektől látható Anyák napi attrakción tizenöten dolgoztak több héten át.

Papp Gábor

Az Anyák napi dekoráció bemutatását megelőző sajtótájékoztatón Opauszki Zoltán, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, az Óriástakarósok vármegyei csoportját, valamint a Jaminai Horgoldát vezető Szatmáriné Priskin Anita és a turisztikai főpályaudvar állomásfőnöke, Sós Imre a kreativitás egyik központját jelenítik meg Békéscsabán, nekik köszönhetően mindig új gondolatok születnek. Kiemelte, bízik abban, hogy minél többen nézik meg a különleges installációt.

Anyák napi
Hrotkó Magdolna, Szatmáriné Priskin Anita, Fekete Regina, Kucsera Edit és Sós Imre mutatta be a dekorációt. A szerző felvétele

Anyák napi dekoráció, csapatépítés is volt

Sós Imre arra hívta fel a figyelmet, hogy az országos médiumokban is hírt adtak már a korábban elkészített különleges dekorációkról, amelyek a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvart díszítették.

– A magunk módján mi is szeretnénk tenni a város turizmusáért, illetve, hogy minél jobb legyen a hangulat Békéscsabán – tette hozzá.

Szatmáriné Priskin Anita elmondta, az installáció készítése csapatépítésként indult. Az Óriástakarós csoport bentlakásos intézményben élő gyerekek számára horgol takarót, a Jaminai Horgoldában pedig már több mint 20-an vannak, időről időre fiatalok is csatlakoznak hozzájuk. Körülbelül két hónap alatt született meg a 335 horgolt virág, illetve a 97 méternyi horgolt "faág", ami a dekorációban összeköti őket.

Megszólítani az embereket és jót tenni

Szatmáriné Priskin Anita nagyon fontosnak nevezte, hogy megszólítsák az embereket, jót tegyenek, illetve olyan anyagokat dolgozzanak fel, amelyekre egyébként már nem lenne szükség. A dekoráció előreláthatólag május 6-ig lesz látható a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron, és onnan a Jaminai Közösségi Házba kerül majd át. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában