Kézilabda - NB I. B

2024.04.28. 00:39

A Tata marad a békésiek mumusa

Az őszi váratlan hazai fiaskó után vendégként sem termett babér a békési kézilabdázóknak a kiesés elkerüléséért küzdő Tata ellen. Az NB I B-s férfi bajnokság 27. játéknapja keretében lejátszott szombati mérkőzésen szinte végig a harcosabb házigazdák akarata érvényesült, akik végül hat góllal múlták felül a látogatókat.

Bakulya Mihály

Árpási Patriknak a kizárás miatt csupán egy félidőnyi játék jutott a Tata ellen. Archív fotó: Jenei Péter

Tatai AC–Optimum Solar-Békési FKC 28–22 (12–10)
NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Tata, 50 néző. Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.
Békés: Takács – Kepess, Horváth L. 4, Haszilló 3, Árpási 1, Mezei 2 (2), Fedor 5. Csere: Vígh (kapus), Novák Zs. 1, Kovács Sz. 1, Laufer, Novák E. 2, Sütő 3. Edző: Padla József. A Tata legjobb góldobói: Nkousa 6, Kretz 5 (2), Valler 4.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc + Árpási kizárva. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.
Nehezen indult meg a gólgyártás, mert a támadójátékban mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba, a kapusok pedig mindkét oldalon jól végezték a feladatukat. A 10 percet átlépve még csak 3–3-as állást mutatott az eredményjelző. A félidő közepéig szorosan alakult a meccs, a vendégek rendre egalizálták a minimális különbséget. Ekkor viszont 6 minután keresztül gólképtelennek bizonyultak és 8–5-re ellépett a Tata. Jött is nyomban Padla József nyugtató időkérése és a békési visszazárkózás, de a játék továbbra sem volt olajozott, emiatt elmaradt az egyenlítés.

A második félidő legelején Árpási Patrik kapott piros lapos kizárást, mert a játékvezetők fejre irányuló ütésnek látták a védekezését. A folytatásban a vendégek tovább üldözték a helyieket, akiknél mindig volt valaki, aki húzni tudta övéit. A 43. percig állandósult az egy-két gólnyi hazai vezetés, ám amikor békési oldalon bejöttek az átlövések, 16–16-nál sikerült egyenlíteniük. Ez sem hozta meg az áttörést, mert a helyiek nyomban három találattal visszaállították a régi rendet, sőt a a 47. percben 21–17-nél az addigi legnagyobb fórt alakították ki. Padla József időkérése sem tudta megtörni a tataiak lendületét, saját játékosai viszont változatlanul sokat hibáztak, emiatt az utolsó tíz percben leginkább már a mérkőzés végét várták a látogatók.
A békésiek a további eredmények alakulásának köszönhetően megőrizték az előkelő 4. helyüket a tabellán.

Padla József: – A bennmaradásért küzdő hazaiak extra energiákat mozgósítottak, ugyanezt hiányoltam a saját csapatomtól. Sajnos elöl és hátul is túl sok hibát vétettünk, így folyamatosan üldöznünk kellett a tataiakat, akik az összkép alapján megérdemelt győzelmet arattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában