2019.02.16. 11:41
Így pakolja be az élelmiszereket a hűtőbe
Érdemes betartani a szakértők tanácsait, mivel így tovább állnak el az élelmiszereink, és kevesebb landol a kukában.
Forrás: Shutterstock
Sokan hétvégén intézzük a nagybevásárlást, ami után csomagokkal megpakolva érkezünk haza. Nem mindegy azonban, hogy a megvásárolt élelmiszert a konyha, kamra vagy hűtőszekrény polcaira, hogyan pakoljuk be – írja a Maszol.
A hűtőszekrény különböző polcain más a hőmérséklet, ahogyan a különböző ételeket is más-más hőmérsékleten ajánlott tárolni. Érdemes betartani a szakértők tanácsait, mivel így tovább állnak el az élelmiszereink, és kevesebb landol a kukában.
Az ajtó a hűtő legmelegebb része, ezért ide a fűszereket, ketchupot, mustárt, szószokat érdemes tenni és még véletlenül se tároljuk itt a tojást és a tejet.
A legfelső polcra kerüljenek azok az élelmiszerek, amelyek nem igényelnek főzést. Például az italok, sajtok, felvágottak, megmaradt főtt ételek, lekvárok, szószok.
Érdemes tudni, hogy a meleg levegő felfelé száll, a hideg pedig lefelé, így a hűtő alsó polcaira azok az élelmiszerek kerüljenek, amelyeknek leginkább fontos a hűtés (nyers húsok, halak, tojás).
Az alsó tárolórekeszekbe tegyük a zöldségeket és a gyümölcsöket. Ne zsúfoljuk tele a hűtőt, hogy jobban működhessen a készülék. A gyakran használt termékeket érdemes előre tenni.
Ne zsúfoljuk tele a hűtőt, hogy jobban működhessen a készülék.
A gyakran használt termékeket érdemes előre tenni.