EURO–2024

2024.07.02. 10:40

Akárhová vetődött, mindig oda ment a labda

A labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi játéknapját egy-egy szakértővel értékeljük, aki elmondja, hogyan látta az aktuális mérkőzéseket. A nyolcaddöntő hétfői két találkozójáról Pásztor József, a Békéscsabai Előre egykori karmestere, vezetőedzője, a csabai klub szakmai tanácsadója mondta el meglátásait.

Gajdács Pál

Pásztor József

Fotó: Fotó: Bencsik Ádám

Franciaország–Belgium

A franciák jobban játszottak, többet támadtak, mint a belgák. Nem láttunk jó mérkőzést, mert mindkét együttes visszaállt, nem támadtak le és viszonylag kevés helyzetet alakítottak ki. A franciák kidolgozott helyzet után legalább öt alkalommal próbálkoztak jó tizenhatról, de mindannyiszor fölé ment a labda. Megfigyelhető a belgáknál, hogy ha Kevin De Bruyne-nél, vagy Romelu Lukakunál van a labda, akkor történik valami, igaz két játékos nehezen tud eldönteni egy mérkőzést. A franciák megérdemelten győztek, bár az érdekes, hogy hétfőn még csak a harmadik találatukat lőtték, abból is kettő öngól volt… Amúgy tapasztalat, hogy ha a mérkőzés elején nem rúg gólt az erősebbik csapat, akkor már rettentő nehéz dolga lesz, mert ma már minden csapat magas szinten megtanult védekezni.

Portugália–Szlovénia

A portugáloknak – bár sok támadást vezettek –, nem sok lehetőségük volt a rendes játékidőben, de ha csak egyszer is betalálnak, már akkor megnyerhették volna a mérkőzést. Cristiano Ronaldo ráadásban lőtt büntetőjét védte a szlovén kapus, de a portugál a szétlövésben javított. Ahol a portugál kapus, Diogo Costa remekelt. Akárhová vetődött, mindig oda ment a labda. A szlovénok nem rúgták rosszul a büntetőket, de a kapus mindig jó ütemben, szinte idő előtt elugrott és védett. Sajnáltam a szlovénokat, mert az egész Eb-n jól futballoztak és úgy estek ki – hogy bár nem nyertek meccset –, egyszer sem kaptak ki. Van két gyors játékosuk, akiknek meccsenként két-három helyzetük szokott lenni. Amúgy kíváncsian várom a pénteki portugál–francia negyeddöntőt. Úgy érzem, hogy remek meccs lesz! Ha az első húsz percben betalál valamelyik csapat, akkor még legalább még három gól lesz!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában