Új tervek

2024.07.02. 13:41

Távozik dél-koreai csapatától az Európa-bajnokság legkedveltebb magyar játékosa

Elválnak az Ulszan Hyundai és a magyar válogatott csatár, Ádám Martin útjai, aki ázsiai sajtóhírek szerint közös megegyezéssel távozik a dél-koreai klubcsapattól.

MW

Ádám Martin a magyar labdarúgó-válogatott egyik németországi sajtótájékoztatóján az Eb ideje alatt

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Az Európa-bajnokságon is szereplő válogatott támadó két év alatt két bajnoki címet szerzett Dél-Koreában, az ázsiai BL-ben pedig az elődöntőig jutott. Ádám Martin távozását saját klubja még nem jelentette be hivatalosan, de szinte biztosan távozik, a helyére pedig egy brazil játékos, Yago Cariello érkezik. A 29 éves támadó NB I-es gólkirály volt a Pakssal, mielőtt külföldre igazolt, Koreában 67 meccsen 24 gólt szerzett – emlékeztet az Origo cikke.

Ádám Martin világhírű lett a labdarúgó Európa-bajnokságon, a magyar vikingként becézett csatár népszerűsége a közösségi médiában a legnagyobb sztárokét is megelőzi. A Magyar Nemzet arról írt, hogy ugyan nem kellett szégyenkeznie a teljesítménye miatt, mégis a fizimiskájával és robusztus testalkatával irányította magára a szurkolók figyelmét.

Ádám Martin Instagram-oldalát 29 ezren követték a kontinensviadal kezdetén, és ez a szám a csoportmeccsek végére 69 ezerre nőtt. Persze a közösségi médiában nem ez volt a legnagyobb dobása Ádámnak, ugyanis

az Eb második napján a Transfermarkt szakportálon az ő nevére kerestek rá a legtöbben, Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is megelőzte.

Az már csak hab a tortán, hogy a nemrég az Adidasszal szponzorációs szerződést kötő támadóról a sportszergyártó néhány napja közölt egy videót a TikTok-csatornáján, ami igencsak döbbenetes eredményt hozott: eddig nem kevesebben mint 6,6 millióan nézték meg a rövidfilmet.

A lényeg, hogy csak olyan kezdeményezéshez adja a nevét, amivel tud azonosulni. Elképzelhető, hogy egyetlen márka lesz, amivel a jövőben beazonosítják, így ezt nagy gonddal választjuk majd meg. Ha végül egy sem, az is jobb, mint egy olyan, amit aztán később megbánunk. Továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy ő elsősorban futballista, és a pályán szeretne bizonyítani, nem a virtuális térben

– jelentette ki a játékos menedzsere, Papp Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában