Bulvár-celeb

2024.06.14. 12:00

Kiderült mekkora jutalmat kap a magyar válogatott az EB - szereplésért – Gulácsi erre költi a pénzt

Egy német lap derítette ki a részleteket, szép pénzért fociznak a magyar futballisták.

MW

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. február 10-i Augsburg-RB Leipzig mérkőzése után Augsburgban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Szilágyi Anna

A magyar válogatott lesz az egyik résztvevője a ma kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságnak. A mieink szombaton Svájc ellen mutatkoznak be a németországi tornán, majd sorrendben a házigazda és Skócia elleni mérkőzések következnek Kölnben, illetve Stuttgartban.

A magyar futballisták az Eb-n való szerepléssel nemcsak élményekkel lesznek gazdagabbak, hanem fejenként legalább húszezer eurót (7,9 millió forint) kapnak 

– írja a Bildre hivatkozva a Ripost. A cikkben megjegyzik, a korábbi gyakorlat szerint a kerettagok között harminc, a stábtagok között tizenöt százalékát osztják szét a szövetségnek utalt UEFA-díjazásnak, amelynek mértéke a válogatott eredményeitől függ.

Gulácsi Pétert megdicsérték

Nemzeti csapatunk és az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter már azt is eldöntötte, hogy mire költi a Eb-szereplésért kapott prémiumot. A magyar játékos jótékony célra fordítja a pénzt. Gulácsi ezzel a Bild elismerését is kivívta, erről árulkodik írásuk címe: Erős gesztus – A Bundesliga-sztár eladományozza az Eb-prémiumát.

– Jó helyzetben vagyunk, futballozni egy privilégium, ezáltal természetesen tudunk segíteni más embereknek – mondta az 54-szeres magyar válogatott játékos, aki régóta rendszeresen adományoz magyar kórházaknak és állatmenhelyeknek, és most is az a terve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!