2021.04.21. 15:31
Ajánlásokkal segíti a Nébih a nyitásra készülő vendéglátósokat
A hivatal hangsúlyozza, hogy a védelmi intézkedéseket az üzemeltetőnek kell betartatnia, de közös érdek, hogy a szabályokat ne szegje meg senki, mert úgy kitolódhat a visszatérés a normál működési rendhez.
Élelmiszerbiztonsági, élelmiszer-higiéniai ajánlásokkal segíti a nyitásra készülő vendéglátóhelyek működtetését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A hivatal közleményében kiemelte, hogy nyitás előtt mind az üzemi, mind a vendégforgalmi helyiségekben fertőtlenítőszeres takarításra van szükség, és az edényeket is át kell mosni. A raktárkészletet szükség esetén selejtezni kell, és az önellenőrzési rendszert is ajánlott felülvizsgálni. Ételt csak kifogástalan állapotú létesítményben, felkészült személyzettel lehet készíteni – tették hozzá.
A Nébih hangsúlyozta, hogy a védelmi intézkedéseket az üzemeltetőnek kell betartatnia, de közös érdek, hogy a szabályokat ne szegje meg senki, mert úgy kitolódhat a visszatérés a normál működési rendhez. A koronavírus továbbra is fertőz, ezért a járvány elleni védekezésre változatlanul figyelni kell – hívták fel a figyelmet.
Az ajánlások a Nébih-honlap koronavírusról szóló felületén olvashatók.
Járvány
- Magyarországon is azonosították a koronavírus új variánsát
- Megszűnik a heti adatszolgáltatás
- 6 millió 422 ezer a beoltottak száma, 42 az új fertőzötteké
- 6 millió 422 ezer a beoltott, 47 az új fertőzött és elhunyt 2 beteg
- 6 millió 422 ezer a beoltott, 92 az új fertőzött és elhunyt öt beteg