Adománygyűjtés

3 órája

Idén is Magyarországra látogat a finn Mikulás

A Mikulásgyár, Magyarország egyik legnagyobb karitatív, adománygyűjtő rendezvénye idén ünnepli húszéves fennállását.

MW

Joulupukki, a lappföldi Mikulás a MikulásGyár karitatív akció megnyitóján a budapesti Millenáris Parkban 2018. november 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Mikulásgyár meghívására idén is eljön Magyarországra Joulupukki, a finn Mikulás – közölte a Mikulásgyár Alapítvány vasárnap az MTI-vel.

A Mikulásgyár, Magyarország egyik legnagyobb karitatív, adománygyűjtő rendezvénye idén ünnepli húszéves fennállását, az akciót 2024. november 29. és december 21. között tartják – írták közleményükben.

Az évforduló alkalmából a finn Mikulás 13 napon át járja majd az országot, hogy személyesen találkozzon a magyar gyermekekkel, és átadja nekik az ajándékokat – tették hozzá.

A jubileumi évben a Mikulásgyár célja, hogy legalább 120 ezer kilónyi tartós élelmiszert gyűjtsön össze, és osszon szét a rászoruló családok között. Emellett legkevesebb 25 ezer gyermeket szeretnének megajándékozni Joulupukki látogatásával.

Tavaly a Mikulásgyár 54 kistelepülés 8314 gyermekének juttatott minőségi adománycsomagokat. Joulupukki 10 nap alatt 10 település 20 eseményén 17 ezer gyermekkel találkozott, 3300 kilométert tett meg Magyarországon.

A közlemény idézi Zsolnai Endre főszervezőt, aki azt mondta, hálásak minden adományozónak és önkéntesnek, akik segítenek nekik a Mikulásgyár sikeres működésében. 

Bízunk benne, hogy a jubileumi évben még több gyermek arcára csalhatunk mosolyt a finn Mikulás és önkénteseink segítségével

 – fogalmazott a szervező.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!