Labdarúgó NB1

2024.08.10. 18:24

Diósgyőr ellen javított az FTC, paksi vereség Zalaegerszegen

A címvédő Ferencváros kétgólos győzelmet aratott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának első szombati mérkőzésén. Paks kétgólos vereséget szenvedett a Zalaegerszeg otthonában.

MW

Mohammed Abu Fani (b) és Eldar Civic (j), a Ferencváros, valamint Marko Rakonjac (b2) és Gera Dániel (j2), a Diósgyõr játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Diósgyőri Stadionban 2024. augusztus 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A fővárosiak az első perctől fölényben futballoztak, ki is alakítottak néhány lövőhelyzetet, a kaput viszont nem találták el. A meddő mezőnyfölény mégis vezetést eredményezett, mert Sanicanin szabálytalansága miatt a zöld-fehérek büntetőhöz jutottak, melyet Ben Romdhane magabiztosan értékesített. A gól sem változtatott a játék képén, a hazaiak elsősorban a védekezésre összpontosítottak, a vendégek pedig labdabirtoklási fölényük ellenére sem voltak veszélyesek az ellenfél kapujára.

Térfélcserét követően megélénkült a játék, a piros–fehérek Gera révén a bal kapufát találták el, de a túloldalon is akadtak ígéretesek lehetőségek, kétszer Sentic védett, Gustavo közeli fejesénél pedig őt is a kapufa segítette ki. Negyedóra elteltével mindkét fél hármas cserével próbált frissíteni, a meccs képe viszont nem változott: a Ferencváros fölényben futballozott. Mivel a diósgyőri csapat a hajrára sem tudott újítani, így a vendégek megérdemelten elvitték a három pontot Miskolcról, ráadásul a hosszabbításban egy hatalmas védelmi hibát kihasználva az FTC a kegyelemdöfést is megadta riválisának.

A fővárosiak továbbra is százszázalékosak az élvonalban, igaz, ez csupán a második találkozójuk volt, mert a nyitókörben a debreceni fellépésük elmaradt. A zöld–fehérek kedden kétgólos hátrányban fogadják a dán Midtjyllandot a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának hazai visszavágóján.

A miskolciak három kör után is nyeretlenek.

   OTP Bank Liga, 3. forduló:
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
---------------------------------------
Miskolc, 8050 néző, v.: Káprály
   gólszerző: Ben Romdhane (21., 93., előbbit 11-esből)
   sárga lap: Sanicanin (20.), Szatmári (42.), Edomwonyi (64.), Gera (83.)

   Diósgyőri VTK:
   --------------
Sentic - Gera, Lund, Szatmári, Sanicanin - Holdampf - Varga Z. (Bényei, 60.; Fekete, 81.), Klimovics (Jurek, 78.), Edomwonyi, Franchu (Moha, 60.) - Rakonjac (Kampecisz, 60.)

   Ferencvárosi TC:
   ----------------
Dibusz - Makreckis, Cissé, Gustavo, Civic (Ramírez, 59.) - Maiga (Rommens, 59.), Ben Romdhane - Kady (Zachariassen, 59.), Abu Fani, Traoré (Pappoe, 88.) - Bassey (Kehinde, 95.)

Paksi vereség Zalaegerszegen

A közepes iramú első félidő sok technikai hibát hozott mindkét oldalon. Helyzetek akadtak itt is, ott is, a nagyobbak a paksi kapu előtt. Bár a vendégek valamivel többet birtokolták a labdát, a vezető találat megszerzése után is a hazaiak voltak veszélyesebbek, akár meg is duplázhatták volna előnyüket, de előbb Sajbán hibázott ziccerben, majd Dénes lövését védte Simon.

A második játékrészt Mim 22 méterről eleresztett életerős lövése vezette fel, mely után a keresztlécen csattant a labda, centimétereken múlt az újabb gól. Bognár György, a vendégek vezetőedzője négyet is cserélt a szünet után, próbálta erősíteni a támadó szekciót, de ez nem segített, sőt. Hiába volt többet a labda a Paksnál, a házigazdák jóval több veszélyt jelentettek a kapura, s előbb megduplázták előnyüket, majd végleg eldöntötték a három pont sorsát. Akár nagyobb arányban is vezethettek volna, de Simon többször nagyot védett. A hajrában szerzett paksi találat már csak az eredmény kozmetikázására volt elég, s bár Böde az utolsó percben még eltalálta a kapufát, az újabb gól már nem jött össze.

A hazaiak első pontjaikat szerezték a mostani idényben, míg a Konferencia-liga selejtezőjében érdekelt, kupagyőztes vendégeknek egy-egy győzelem és döntetlen után ez volt az első vereségük.


   OTP Bank Liga, 3. forduló:
Zalaegerszegi TE FC-Paksi FC 3-1 (1-0)
----------------------------------------
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2379 néző, v: Pintér
   gólszerzők: Bakti (21.), Mim (62.), Németh D. (68.), illetve Ötvös (83.)
   sárga lap: Bakti (50.), illetve Gyurkits (51.), Haraszti (77.), Lenzsér (80.)

   ZTE:
   ----
Gundel-Takács - Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes - Dénes (Csóka, 83.), Sajbán, Sankovic, Kiss B., Mim - Bakti (Németh D., 58.)

   Paksi FC:
   ---------
Simon - Vas, Kinyik, Lenzsér - Kovács K., Balogh B., Vécsei (Windecker, a szünetben), Gyurkits (Haraszti, 56.), Silye (Ötvös, 75.) - Tóth B. (Böde, 56.), Zimonyi (Szabó B., a szünetben)

   


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában