Rekord

2024.09.02. 12:30

Gulácsi remekelt a bajnok ellen, beválogatták a hét csapatába

Remek teljesítménnyel hangolt a válogatott hétre a nemzeti tizenegy kapusa, Gulácsi Péter, aki végigjátszotta csapata szombati, Bayer Leverkusen elleni idegenbeli rangadóját. A kétgólos hátrányból 3-2-re megnyert meccsen látottak alapján Gulácsit a forduló válogatottjába jelölte a Kicker nevű német szaklap, és magyar válogatott kapusa egy rekordot is magáénak tudhat a hétvégi bajnoki forduló után.

MW

Gulácsi Péter nyolc védéssel járult hozzá a Leverkusen elleni győzelemhez

Forrás: AFP

Fotó: Anke Waelischmiller

A német labdarúgó-bajnokság második fordulójában a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig kétgólos hátrányból fordított, és 3-2-re legyőzte a Bayer Leverkusen csapatát a BayArenában, ezzel Xabi Alonso együttesének megszakadt a 35 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata a Bundesligában – derült ki az Origo oldaláról. A lipcseiek magyar válogatott kapusa Gulácsi Péter a mezőny egyik legjobbja volt.

Football 1. Bundesliga / Bayer Leverkusen – RB Leipzig 2:3.
A mérkőzés utáni ünneplés. Képen balról jobbra: Gulácsi Péter, Lois Openda
Fotó: Anke Waelischmiller / Forrás: AFP

A hét csapatában

Gulácsi Péter nyolc védéssel járult hozzá a diadalhoz a BayArénában

– írta meg a Magyar Nemzet. A tekintélyes német szaklap, a Kicker sem ment el szó nélkül a magyar játékos teljesítménye mellett. Az újság 1,5-es osztályzatot adott a magyar kapuvédőnek (a németeknél az egyes a legjobb érték), egyúttal beválogatta a második játéknap válogatottjába. 

A legjobbakból álló csapat így állna fel a Kicker szerint: 

Gulácsi Péter (RB Leipzig) – Niklas Stark (Werder Bremen), Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg), Itakura Ko (Mönchengladbach) – Maximilian Arnold (Wolfsburg), Kevin Kampl (RB Leipzig), Franck Honorat (Mönchengladbach), Paul Wanner (Heidenheim), Omar Marmus (Eintracht Frankfurt) – Lois Openda (RB Leipzig), Hugo Ekitiké (Eintracht Frankfurt).

A rangadó után a Leverkusen nagy hazai sorozata lezárult, Gulácsi Péteré viszont tovább él.

Veretlenül két éve

Gulácsi legutóbbi vesztes Bundesliga-mérkőzéséig egészen 2022. szeptember 17-éig kell visszamenni – hívta fel a figyelmet egy érdekes statisztikára a Metropol. Igaz, bő két héttel később súlyos térdsérülést szenvedett a Celtic elleni Bajnokok Ligája-meccsen, és a lábadozás, a műtétek, majd a felgyógyulása utáni hosszú mellőzése miatt csak 2024. február 4-én foglalta vissza a helyét a lipcsei kezdőcsapatban. Azóta viszont a lipcseiek egyszer sem találtak legyőzőre a bajnokságban, amikor a magyar válogatott légiós védett (egyetlen, a Bayern München otthonában elszenvedett vereségük alkalmával Gulácsi izomsérülés miatt nem állt rendelkezésre). 

A keresztszalag-szakadása előtti győztes meccsel együtt Gulácsi immár 16-os veretlenségi sorozatnál tart a Bundesligában: négy döntetlen mellett 12 alkalommal győzelmet ünnepelhetett. Légiósunk hét alkalommal gólt sem kapott.

Bundesliga, 2. forduló:

Bayer Leverkusen-RB Leipzig 2-3 (2-1)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában