Elismerő szavak

5 órája

Fucsovics: életem végéig emlegetni fogom, hogy játszhattam Nadallal

Fucsovics Márton örül, hogy az olimpián megmérkőzhetett a visszavonulását csütörtökön bejelentő Rafael Nadallal, mert így játszhatott a nagy hármas mindegyikével, Roger Federer és Novak Djokovic után a spanyol klasszissal is.

MW

Fucsovics Márton (j) gratulál a győztes Rafael Nadalnak a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi tenisztornája egyes versenyének elsõ fordulójában játszott mérkőzésük után a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. július 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A 22-szeres Grand Slam-győztes, 38 éves teniszező a közösségi médiában közölte, a novemberi Davis Kupa-döntőt követően felhagy a profi sporttal.

Szomorú vagyok, hogy visszavonul a tenisz egyik legnagyobb legendája, a salakkirály

– mondta az M1 aktuális csatornának Fucsovics. 

Mindent elért a teniszben, amit lehetett. Örülök, hogy játszhattam vele, idén összejött az olimpián, meg is szorongattam, egy jó meccset játszottunk.

A 32 éves magyar teniszező és Nadal az első fordulóban csapott össze Párizsban, a spanyol nagy csatában nyert 6:1, 4:6, 6:4-re, ezzel a 32 közé jutott.

Federer és Djokovic után már csak Nadal hiányzott. Összejött az olimpia első körében, mondhatni, rossz sorsolás volt, viszont abból a szempontból jó, hogy játszhattam vele" - tette hozzá, majd úgy folytatta: "Federer is abbahagyta, most Nadal, lassan Djokovicon a sor, de jönnek a fiatalok, fejlődik a tenisz.

Fucsovics 11 éves korában egy dél-afrikai versenyen látta először az akkor 17-18 éves Nadalt, akin már akkor látszott, hogy „még nagy dolgokat fog elérni”.

A magyar teniszező az Instagram-oldalán az olimpián készült közös fényképükkel reagált Nadal bejelentésére.

Biztos, hogy életem végéig emlegetni fogom, hogy játszhattam Nadallal, de ne felejtsük Federert és Djokovicot sem. Nagy élmény volt velük játszani

– szögezte le. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában