Táblán szállították az árut

3 órája

Profi-T-Ability: logisztikai társasjátékban versenyeztek a fiatalok – videóval

Kilenc asztalnál foglaltak helyet a fiatalok, majd elindult a csata, dobókockákkal dobtak és bábukkal léptek, és kiderült, hogy melyikük a legjobb szállítmányozó. A Profi-T-Ability országos logisztikai társasjáték-bajnokság régiós versenyére – amelynek a BSZC Kemény Gábor Technikum adott otthont pénteken – nyolc vármegyei középiskolából érkeztek diákok, a legjobb négy pedig bekerült az országos döntőbe.

Licska Balázs

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja harmadik alkalommal hirdette meg a Profi-T-Ability országos logisztikai társasjáték-bajnokságot a középiskolások részére. A játék a logisztika egy szeletét jeleníti meg valós piaci környezetben, de nem igényel logisztikai ismereteket. Fejleszti a logikai, stratégiai és gazdasági ismereteket. Országos szinten tizenöt régiós versenyt szerveznek, és az egyéni verseny keretében minden egyes helyszínről négy-négy tanuló jut be a döntőbe.

logisztika, társasjáték, fiatalok, Békéscsaba
Mintegy negyven fiatal vett részt a Profi-T-Ability országos logisztikai társasjáték-bajnokság békéscsabai versenyén
Fotó: Bencsik Ádám

Nyolc középiskolából érkeztek diákok a Profi-T-Ability versenyre

A békéscsabai régiós versenyre érkeztek diákok Békéscsabáról – a Keményből, a Kósból, a Közgéből, a Zwackból, a Belvárból, az evangélikusból –, valamint a sarkadi Ady-Bayból és a szarvasi Székelyből. A Profi-T-Ability társasjáték lényege, hogy minden egyes játékos rendelkezik kicsi és nagy raktárakkal, valamint kamionnal, és bizonyos szabályok szerint árut kell szállítania egyik helyről a másikra. Közben viszont változik az áru értéke.

Az nyert, aki a legtöbb pénzt szerezte

A Profi-T-Ability társasjáték egyik ötletgazdája, Biró Norbert elmondta, hogy összesen három fordulót rendeztek a középiskolásoknak, és az győzött, aki a három forduló során összesítésben a legtöbb virtuális pénzt zsebelte be. A játék szabályai szerinte pár perc alatt elsajátíthatók, és a társasjátékban az lehet a nyerő, aki a megváltozott környezethez a legjobban tud alkalmazkodni, aki a változásra képes reagálni, aki a leginkább talpraesett. 

A logisztika a mindennapok részét képezi

A megnyitón Malatyinszki Péter, a házigazda BSZC Kemény Gábor Technikum igazgatója elmondta, hogy a középiskolában képeznek logisztikai technikusokat, egyrészt tankönyvekből, másrészt az élet adta példák alapján. Úgy véli, hogy a szállítmányozás a mindennapok része, például akkor, amikor a szülők a gyermekeiket viszik óvodába, iskolába, vagy akkor, amikor a családok bevásárolnak az egyes üzletekben.

A logisztika rejtelmeibe pillanthattak be a fiatalok

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a Profi-T-Ability egy újszerű társasjáték, amely a logisztika rejtelmeibe enged bepillantást, és bár vannak keretei, azok menet közben alakíthatók, ami szintén kreativitásra ösztönözheti a fiatalokat. Hangsúlyozta, hogy a pedagógiában is lehet előnye, így fontos szerep juthat a játéknak, a társasjátéknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában