30 éve a gazdákért

2024.08.28. 09:11

Békés vármegyei falugazdászok vehettek át elismerést

A falugazdász-hálózat 30 éves fennállása alkalmából Békés vármegyei kollégák vehettek át elismeréseket.

Beol.hu

A díjazott falugazdászok Jakab Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével, a Magosz elnökével.

Forrás: Kozsuch Kornél Facebook-oldala

Királyné Tusjak Mariann elnyerte Békés vármegye legjobb falugazdásza címet, Rafaj János jubileumi díszoklevelet vehetett át, hiszen 30 éve erősíti vármegyénk falugazdász-hálózatát – írta közösségi oldalán Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magosz Békés vármegyei elnöke.

Harminc éve segítik a gazdálkodókat Békésben is a falugazdászok. A bővítéssel nemrégiben 37-ről 50-re nőtt a számuk a vármegyében. – Ügyfélszolgálati pontjainkon a vármegye minden pontjáról elérhetők a falugazdászok – hangsúlyozta korábbi cikkünkben Kozsuch Kornél. Legfontosabb feladatuk a gazdálkodók támogatáshoz jutásának segítége. Ennek eredményességét bizonyítja, hogy Békésben idén az egységes kérelmek kétharmadát a falugazdászok segítségével adták be a gazdálkodók, több mint 150 ezer hektárra. Ezen felül számtalan más adminisztrációs feladatban segítik a gazdálkodókat.


 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!