Kenyérünnep a császárvárosban

2024.08.25. 10:20

Kozsuch Kornél képviselte Békés vármegye gazdáit a bécsi szentmisén

Több mint 200 friss kenyér érkezett hazánkból Bécsbe szombaton, a Szent István-székesegyházba, a Stephansdom épületéhez. A kóstolással, kenyérosztással a Magyarok kenyere programot is népszerűsítették, előtte a dómban szentmisét tartottak.

Nyemcsok László

Békés vármegye gazdáit Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magosz Békés vármegyei elnöke képviselte a szombati rendezvényen.

Kozsuch Kornél, kenyérünnep, Bécs, magyarok kenyere
A bécsi Szent István-székesegyházban Jakab István, Horváth Vivien és Kozsuch Kornél Fotó: Kozsuch Kornél/Facebook

 – Az államalapító Szent István királyunk ünnepéhez kapcsolódó szentmisét hagyományosan az augusztus 20-ai, Szent István-nap után tartják a bécsi székesegyházban, ahol szent királyunk ereklyéjét is őrzik – hangsúlyozta Kozsuch Kornél. – Idén az Ausztriai Magyarok Gazdasági Érdekközössége-Kaláka Club, a Collegium Pazmaneum és a Magyarok Kenyere Program szervezésében valósult meg a rendezvény. Felemelő érzés volt átélni, ahogy Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök magyar nyelvű szentmisét celebrált Szent István király tiszteletére a bécsi dómban.

Kozsuch Kornél kiemelte, megtiszteltetés volt számára, hogy többek között Jakab Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével, a Magosz elnökével, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárral és Horváth Viviennel, a Magyarok kenyere program projektvezetőjével együtt vehetett részt az ünnepségen.

Kozsuch Kornél kitért arra, örömteli, hogy a Magyarok kenyere jótékonysági program Békésben továbbra is népszerű, és országosan is az élmezőnyben van a vármegye a rászorulóknak felajánlott búza mennyiségénél.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!