Változás

2024.08.10. 13:13

Mobilposta működik augusztustól Geszten és Örménykúton

Geszten és Örménykúton augusztustól mobilposta működik. A postai szolgáltatás továbbra is minden településen biztosított – tájékoztatta lapunkat megkeresésünkre a Magyar Posta Zrt. társasági kommunikációs osztálya.

Papp Gábor

Mint a változásal, a mobilpostai szolgálatásokkal kapcsolatos kérdésünkre írták, a Magyar Posta arra törekszik, hogy hatékonyan, az ügyféligényekhez rugalmasan alkalmazkodó 21. századi, modern szolgáltatásokat nyújtson. A Posta jelenleg a jogszabályi elvárásokat messze meghaladva, országszerte közel 2150 postán áll az ügyfelek rendelkezésére. Az ügyfélforgalom csökkenése miatt azonban bizonyos helyeken üzemeltetési módot vált.

mobilposta, Geszt, Örménykút
A mobilposta révén minden postai szolgáltatás elérhető Geszten és Örménykúton is. Fotó: MW-archív

Az üzemeltetési módok tekintetében elsősorban a postapartneri együttműködések kialakítását szorgalmazzák, emellett lehetőséget biztosítanak a szolgáltatások mobilpostával való biztosítására azon településeken, ahol postapartneri együttműködésre nem kerül sor.

Békés vármegyében jelenleg 75 helyen vehető igénybe postai szolgáltatás, melyek közül 24 szolgáltatóhely postapartneri együttműködés keretében működik. A vármegyében az augusztus 1-jei üzemeltetési mód változásban két település volt érintett, Geszt és Örménykút, azaz ebben a két községben mobilpostával biztosítják jelenleg a szolgálatatásaikat. A postai szolgáltatás tehát továbbra is minden településen biztosított.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!