Képzés a kamaránál

2024.09.07. 14:58

Ők segítenek, míg nem ér ki a mentő

Munkahelyi elsősegélynyújtó-képzést tartott a napokban a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltató Nonprofit Kft. a vármegyei vállalkozások számára a minap Békéscsabán. A nagy érdeklődésre tekintettel szerveznek még egyet, október 8-ára, lehet jelentkezni – közölte a kamara.

Licska Balázs

Október 8-án is tart munkahelyi elsősegélynyújtó-képzést a kamara

Fotó: BMKIK/Pintér Vince

A tanfolyam nemcsak hasznos, hanem kötelező is: a hatályos jogszabályok alapján ugyanis a munkáltatóknak képzett elsősegélynyújtókat kell kijelölniük és foglalkoztatniuk – ismertették a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Fontos: a szakszerű, hatékony elsősegélynyújtáshoz képzett elsősegélynyújtóra van szükség, aki a mentők megérkezéséig, az első orvosi ellátásig akár életet menthet a begyakorlott mozdulatsorokkal.

kamara, elsősegély, képzés
Október 8-án is tart munkahelyi elsősegélynyújtó-képzést a kamara
Fotó: BMKIK/Pintér Vince

Az október 8-ai képzésen – amelyre lehet jelentkezni – megismerhetik a résztvevők, hogy mit kell tenni, ha a valamelyik dolgozó rosszul lesz vagy baleset éri. Többek között szó lesz az eszméletlen beteg ellátásáról, az újraélesztés alapjairól, a félautomata defibrillátor használatáról, a vérzéscsillapításról, a mérgezésekről, a légút biztosításáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!