Kereskedelmi és iparkamara

2024.09.04. 13:51

Széchenyi Kártya: nőttek az igénylések Békés vármegyében

Hogyan működik a Széchenyi Kártya Program, mennyi kérelmet adtak be hitel iránt a vállalkozások Békés vármegyében – erről is szó volt abban a tájékoztatóban, amely a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara nemrég tartott tisztújító küldöttgyűlése apropóján készült.

Licska Balázs

Mint írták, a gazdaság fejlesztésében és élénkítésében fontos szerepet tölt be, komoly jelentősséggel bír a Széchenyi Kártya Program. A kamara a regisztráló szervezet, ugyanakkor a végső bírálatot és a folyósítást a programhoz csatlakozott pénzintézetek végzik. 

Széchenyi Kártya, iparkamara, program
Segítséget jelent a vállalkozásoknak a Széchenyi Kártya Program. Illusztráció: Világgazdaság-archív

A Széchenyi Kártya Program elemei teljesen egymásra épülnek, és akár egyidejűleg, egyszerre is felhasználhatók. A cél az, hogy a vállalkozások különböző finanszírozási problémáik megoldására a megfelelő konstrukciót vehessék igénybe.  A ciklus első évében, 2020-ban 285 kérelmet adtak be – 6,2 milliárd forint összegben –, a bankok pedig 3,4 milliárd forintot helyeztek ki hitelként. Ehhez képest 2024-ben, július 31-ig a Széchenyi Kártya Programban 824 kérelmet nyújtottak be 26,2 milliárd forint értékben, a bankok pedig 16,8 milliárd forintot biztosítottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!