Alapkőletétel

2024.09.05. 08:42

A Lidl új logisztikai központja az egész régió fejlődését elősegíti

Kiskunfélegyházán adták át kedden a Lidl új logisztikai központját. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a beruházás fontosságát hangsúlyozva kiemelte: a Lidl egy olyan helyszínt jelölt ki logisztikai központjául, amely a dél-alföldi térség egy újabb fejlődési pontja lehet.

Beol.hu

A logisztika a szolgáltatások terén társulhat ahhoz a beruházássorozathoz, amely Szeged környékén az ELI és a BYD révén a remények szerint rövidesen a magyar kutatás-innováció, illetve gépjárműgyártás egyik motorja lesz, és mellette kiegészítő jelleggel egy szolgáltató logisztikai pólus is létrejön a dél-alföldi térségben – vélekedett a miniszter. 

Lidl, központ, logisztika, alapkőletétel
Az ünnepélyes alapkőletétel pillanatai Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a statisztikai adatokból jól látható, hogy az elmúlt évek iparpolitikai döntéseinek és infrastrukturális fejlesztéseinek köszönhetően az eddigi egyértelmű nyugat-keleti fejlettségi lejtő egyre inkább észak-déli fejlettségi lejtővé kezd válni. A miniszter szerint ma már minden adat azt mutatja: 

fokozott erőfeszítéseket kell annak érdekében tenni, hogy az utóbbi évtizedekben némileg figyelmen kívül hagyott dél-dunántúli és dél-alföldi térséget vissza lehessen hozni a magyar gazdaság és így a magyar társadalom vérkeringésébe, hiszen ezek a térségek valaha virágzó térségei voltak a magyar nemzetgazdaságnak.

Az elmúlt 20 év során a Lidl Magyarország hazánk piacvezető kiskereskedelmi áruházláncává nőtte ki magát. 3,5 millió magyar háztartás választja a mindennapos bevásárláshoz. Rendkívül büszkék vagyunk erre, de mindez felelősséget is jelent, hiszen a magyar emberek, a magyar háztartások számítanak ránk. Ez megmutatkozott a Covid idején, valamint a Covid és a háború okozta magasabb inflációs környezet időszakában is – fogalmazta meg az ünnepélyes alapkőlerakáson Szlavikovics Zita, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!