Kínai autóipari cég

3 órája

Békésieknek is adhat munkát a BYD szegedi gigaberuházása

A kínai BYD szegedi autóipari beruházása Bács-Kiskun vármegye déli és Békés vármegye délnyugati részén is pozitív hatást gyakorol, ahol van még munkaerő tartalék – szögezte le a Délmagyarország kérdésére Salgó László, Csongrád-Csanád vármegye főispánja. A BYD üzemében több százezer autót gyártanak majd évente.

Beol.hu

– Magyarország egyik legnagyobb értékű beruházása zajlik Szegeden, a BYD egy évi 300 ezer járműt gyártó üzemet épít a város közelében – mondta a Délmagyarországnak adott interjújában Salgó László, Csongrád-Csanád vármegye főispánja. – Hogy ennek jelentőségét érzékeltessem, ez több, mint bármelyik másik magyarországi autógyár kapacitása. A kormányhivatal elsősorban mint engedélyező hatóság jár el, és érvényesíti a legszigorúbb környezetvédelmi, építésügyi előírások betartását a beruházóval, sőt október eleje óta az iparbiztonsági, vízvédelmi és tűzvédelmi előírásokat betartását is mi végezzük. Teljes rálátásunk van tehát a BYD gyár építésére és a jövőben a működésre is, a különböző hatósági területek összehangoltan, hatékonyan tudják szavatolni a szigorú előírások betartását.

BYD, Szeged, autóipari, főispán
Salgó László: a BYD egy évi 300 ezer járműt gyártó üzemet épít a város közelében
Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A BYD jelentős ingázási és költözési hullámot indíthat el

A főispán leszögezte: a beruházás nem csupán azoknak tud hosszú távon munkát biztosítani, akik jelenleg a gyár közvetlen környezetében vagy a vármegyében élnek. A környező térségből várhatóan jelentős ingázási és erőteljes közelebb költözési hullám indul meg. 

A beruházás Bács-Kiskun vármegye déli és Békés vármegye délnyugati részén is pozitív hatást gyakorol, ahol van még munkaerő tartalék.

A környező települések lakosságszáma nőhet a beruházás réven, ami miatt a helyi közszolgáltatások, közművek fejlesztése is szükségesség válhat, mindezek a már ott élők javára is válhatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!