Időjárás

2024.07.04. 06:53

Enyhébb nyárias időre számíthatunk Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk csütörtökön Békés vármegyében.

Beol.hu

A többórás napsütést gomoly- és fátyolfelhők zavarják, de zápor, zivatar csak elszórtan fordulhat elő a délutáni órákban. Az ÉNy-i szél többfelé lesz élénk. Mérsékelten meleg időnk lesz 25 fok körüli maximumokkal - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

időjárás, előrejelzés, nyár
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Csütörtökre virradóan egy hidegfront érkezik meg, hatását elsősorban az éjszaka folyamán, majd gyengülő formában délelőtt érezhetjük.
Jelentősen nem változtatja meg a nappali hőmérsékletet, de az erősebben frontérzékenyek, főleg éjszaka meg fogják érezni a hatásait. Gyakoribb alvásproblémák, görcsös panaszok, mellkasi diszkomfortok nagyobb számban jelentkeznek. Emiatt sokan fognak fáradtan ébredni. Erős lesz a hajnali lehűlés, sokfelé csak 10 fok körüli hőmérséklet várható, míg napközben 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A nagy napi hőingás tovább terheli az erre érzékenyek szervezetét. Ingadozhat a vérnyomás, nő a szívpanaszok gyakorisága. Ezt tovább erősíthetik a helyenként előforduló erős széllökések idegrendszert terhelő hatásai. Ingerlékenyebbek lehetünk, fokozott bizonytalanság-érzet jelentkezhet, gyakoribbak a szorongásos, pánik jellegű panaszok. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!