Időjárás

2024.07.06. 17:56

Melege van? Még most jön a java!

Már ma sem fáztunk Békésben, de a következő napokban még melegebb lesz. A magas napi középhőmérséklet miatt figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vármegyénkre is.

Beol.hu

Vasárnap Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, majd hétfőn és kedden az ország egyre nagyobb részén emelkedhet a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok fölé - írta a HungaroMet Zrt. az MTI-hez szombaton eljuttatott veszélyjelzésében.

hőség, kánikula, hőségriasztás, meleg
Be kell majd vetni a ventillátorokat. Fotó: Illusztráció / Gettyimages

A meteorológiai szolgálat vasárnapra másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye területére, a három vármegyében a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Baranya, Somogy, Tolna, Fejér, Pest, Heves, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, itt a napi középhőmérséklet 25 fok felett lehet. Hétfőre Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar vármegyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a várhatóan magas középhőmérséklet miatt.

Mint megírtuk, az országos tisztifőorvos az időjárás-előrejelzés alapján a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére július 7-én 00 órától, július 12-e 24 óráig, azaz vasárnap éjféltől péntek éjfélig. A hőségriasztás ideje alatt fokozottan figyelnünk kell egészségünkre. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában