Időjárás

2024.07.01. 07:24

Hidegfront érkezik megyénkbe

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk hétfőn Békés vármegyében.

Beol.hu

Hajnalban elszórtan fordulnak elő zivatarok. Napközben a többórás napsütés után délután főleg a Nyugat- és Délnyugat-Dunántúlon, valamint ÉK-en fordul elő zápor, zivatar. Hidegfront okoz szélerősödést is. 25 és 35 fok között változik a hőmérséklet . ÉNy-on lesz a hűvösebb - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

előrejelzés, időjárás, hidegfront
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

Kettészakította az ország humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzetét a vasárnap érkezett hidegfront.
A frontok nagyon sokfélék, nem lehet néhány kategóriába besorolni a meteogyógyászati következményeket. Egyik oldalról megszünteti a rendkívül megterhelő kánikulát, másrészt a bekövetkező erős változások terhelést is jelentenek elsősorban a frontérzékeny emberek számára. A hatása attól is nagymértékben függ, hogy az elmúlt napok terheléseit hogy viselte a saját szervezetünk, milyen a hőtűrésünk, mennyire tudtuk elkerülni a hőhullám káros következményeit. Akik viszonylag jól viselték a kánikulát, például strandon tudták tölteni, azok számára inkább a front negatív hatásai érvényesülnek, gyakori fejfájások, a vérnyomás ingadozása, a görcsös folyamatok erősödése, növekvő bizonytalanság érzet, szédülés. Ezt tovább fokozzák a többfelé várható zivatarok. A front lassan mozog délkeleti irányba, és ott még a folytatódó kánikulai terhelésekre számíthatunk, nagyon fontos az egyre jobban kimerülő szervezetünk hőegyensúlyának a fenntartása, a megfelelő folyadékbevitel és az elvesztett sómennyiség rendszeres pótlása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!