Időjárás

2 órája

Igazán kellemes idő lesz szabadtéri programhoz Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk hétfőn Békés vármegyében.

Beol.hu
időjárás, ősz, kellemes idő
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

A ködfoltok feloszlása után túlnyomóan derült, napos és száraz idő várható, helyenként kevés fátyolfelhővel. A délkeleti és keleti szél enyhén megélénkülhet, de nem lesz zavaró. A reggeli hűvös időben a hőmérséklet -3 és +6 fok között alakul, de napközben kellemes melegre számíthatunk, a csúcshőmérséklet 14 és 18 fok között várható - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Végre egy igazi október közepi csendes időjárásra számíthatunk.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy ennek bizonyos velejárói ne lennének ne lennének az időjárás-érzékenyek esetében terhelő hatásai. Többfelé kell már fagyokra is számítani, ami részben immunrendszer gyengítő, másrészt hozzájárul a nagy napi hőingadozás kialakulásához. Ez azok számára jelent problémát akik szervezete nehezen alkalmazkodik a jelentős változásokhoz és sok esetben reagál összetett panaszokkal: ingadozó vérnyomással, a keringési rendszer terhelésével, gyakoribb szédüléssel és görcsös jellegű emésztési és fejfájásos panaszokkal. Nem előnyös a helyenként előforduló zápor és a megélénkülő szél, továbbá a reggeli ködök és a Dunántúlon jellemzőbb bonyolultabb idő sem. Ezzel együtt is ajánlott minél többet a napos órákban a szabadban tartózkodni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!