Békéscsaba

2023.06.23. 18:11

Két új, 136 lóerős BMW motorral kapcsolják le a szabálytalankodókat rendőreink – videóval

Ötven új BMW 1250 RT motorkerékpár segíti a rendőrséget a szolgálatellátásban országosan. Két motort a minap átvett, és használ is már a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.  A járműveket a rendőrség közbeszerzési eljárás keretében vásárolta.

Nyemcsok László

Szolgálatba állították a járgányokat.

Fotó: Szilágyi Viktor

A rendőrség sajtószolgálatánál közölték, az új motorkerékpárok érkezésével párhuzamosan hasonló számban kerülnek ki a rendszerből a legidősebb, legtöbbet szolgált járgányok. Ezek üzembiztossága mára csökkent, szervizköltségük pedig jelentősen nőtt. Az új járművek jelentős mértékben javítják a szolgálatellátás feltételeit, és csökkentik a rendőrség kétkerekű járműparkjának átlagéletkorát.

Ötven új BMW 1250 RT motorkerékpár segíti a rendőrséget. Fotó: Szilágyi Viktor

– Az új motorok nagy teljesítményű, modern szolgálati járművek. A kiváló terhelhetőséget biztosítja a masszív felépítés, az erőteljes, 136 lóerő teljesítményű, 143 Nm nyomatékú, négyütemű, kéthengeres boxermotor – hangsúlyozták. – Számos más tulajdonság is különösen alkalmassá teszi a járművet arra az átlag feletti igénybevételre, amelyet a mindennapi rendőri szolgálat jelent. Az új motorkerékpárok felszerelt állapotban, speciális rendőri kivitelben, megkülönböztető jelzésekkel és kommunikációs eszközökkel ellátva érkeztek Békésbe is.

Nélkülözhetetlen része a rendőri munkának

A rendőrségen elmondták, hazánkban a motorkerékpáros rendőri szolgálat 97 éves múltra tekint vissza, és nélkülözhetetlen részévé vált az egyenruhások munkájának. A motoros rendőröket átlag feletti dinamizmus, és a helyszíneken történő gyors megjelenés lehetősége jellemzi, melyek a forgalomirányításnál, a helyszínek biztosításánál különös fontossággal bírnak.

Közismert, hogy a motoros rendőrök megjelenésének a baleset-megelőző hatása átlag feletti. Mint ahogy az is ismeretes, hogy a magyar rendőrmotorosok nemzetközi presztízse kimagasló, hiszen számos IPMC (International Police Motor Corporation) rendezvény, és más európai rendőri motorkerékpáros verseny trófeáját hozta már haza magyar versenyző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában