Közlekedésbiztonság

2024.06.26. 20:18

Szuper bringát nyert a földvári diáklány

Mi ez a rendőri jelenlét? Mire készülnek? - aki még nem járt a pusztaföldvári iskolások ballagásán, azt foglalkoztathatták ezek a kérdések. A rutinosabban már tudták: 6. alkalommal meghirdetett Nyerj egy kerékpárt közlekedésbiztonsági vetélkedő eredményét is kihirdetik ilyenkor rendőri jelenlét mellett. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola technikailag is a legügyesebb tanulója vehette át az új kerékpárt a hétvégén.

Csete Ilona

Az ünnepségre gyalog érkezett, majd a végén egy szuper kétkerekűvel távozott Hevér Klaudia. A pusztaföldvári iskola nyolcadikos diáklánya nyerte el teljesítményével, elméleti és gyakorlati tudásával azt a szép bringát, ami a jutalma volt a körzeti megbízott által idén már 6. alkalommal meghirdetett közlekedésbiztonsági vetélkedőnek.

Nyerj egy kerékpárt közlekedésbiztonsági vetélkedő
Hajdúné Kovács Klára iskolaigazgató, Kis Rozália, Hevér Klaudia, Kincses István. Fotó: BMH

Kincses István körzeti megbízott a napi feladatai mellett foglalkozik a diákokkal egész évben: elméleti és gyakorlati ismeretszerzésre alkalmas feladványokkal juttatja ismeretekhez az iskolarendőr a fiatalokat. Az önkormányzat és az oktatási intézmény is segíti a munkáját.
A hétvégi ünnepségre Kis Rozália, az iskolarendőr program koordinátora is Földvárra érkezett. Tőle megtudtuk, 2018 óta nagy sikere van a községben a biztonságos közlekedésre nevelésnek. A forgalom még a kisebb településeken is nő, a közlekedési eszközök száma, fajtája egyre gazdagabb. Kell a biztonságos közlekedéshez is felkészültség, tudás, tapasztalat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában