Szeghalom

2024.06.26. 13:08

Munkaszüneti nap lett július 1-je a hivatalban

A közszolgálati tisztviselők napját, július 1-jét a polgármesteri hivatal köztisztviselői, valamint a munkaviszonyban álló szakemberei számára munkaszüneti nappá nyilvánították Szeghalmon – ezzel kapcsolatban fogadott el egy helyi rendeletet nemrég tartott ülésén a képviselő-testület.

Licska Balázs

Macsári József polgármester elmondta: korábban egy törvény szólt arról, hogy július 1-je a köztisztviselők számára munkaszüneti nap, ez azonban megváltozott. Később a képviselő-testület döntött erről, minden évben, általában a költségvetési rendeletbe foglalva. Azzal, hogy most született a témában egy önkormányzati rendelet, szükségtelenné teszi az évenkénti döntést, az visszavonásig érvényben marad. Hangsúlyozta azt is, hogy a munkaszüneti nap, az egyébként több évtizedes, megbecsülést kifejező hagyomány nem okoz zavart a polgármesteri hivatali munkarendben, az ügyfélfogadásban.

munkaszüneti nap, hivatal, Szeghalom
A polgármesteri hivatal szakemberei számára július 1-jét munkaszüneti nappá nyilvánították Szeghalmon. Illusztráció: Shutterstock

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában