Kézilabda

2 órája

Az első hazai győzelmet ünnepelték Békésen - galériával

Harmadik nekifutásra begyűjtötték első őszi hazai pontjaikat a békési férfi kézilabdázók. A tavalyi bronzérmes viharsarki gárda a Rákosmente ellen győzött végig stabil játékot nyújtva, amivel egy televíziós show műsor miatt jó időre csarnok nélkül maradó Rákosmente KSK nem igazán tudott mit kezdeni.

Bakulya Mihály

Kovács Szabolcs gólerős volt és a pofonokba is beleállt, ha kellett

Fotó: Jenei Péter

PV-CENTRAL-Békési FKC–Rákosmenti KSK 31–26 (14–12)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 150 néző. Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel.

Békés: Takács – KOVÁCS SZ. 5, Novák E. 1, HASZILLÓ 4, Árpási 3, VARSANDÁN 8 (4), NOVÁK ZS. 4. Csere: Markóczy, Vígh (kapusok), Kepess 3, Balogh B., Horváth L. 3, Dobos, Breuer, Kovács R. Edző: Cifra Tibor. A Rákosmente legjobb góldobói: Szamos 6, Török Á. 5 (1), Edény 4.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1.

A békésiek az első hazai sikerükre készültek, a fővárosiak viszont az első őszi pontjaik megszerzését tűzték ki maguk elé. A találkozó elején az ő elképzelésük jutott érvényre, de 2–4-es állásról hamarjában fordult a kocka 5–4-re. Innen pedig már a házigazdák irányították és vezették a mérkőzést, igaz csak egy-két találattal jártak előrébb Haszilló hármas, majd Kovács Szabolcs négyes gólszériájának köszönhetően. A félidő utolsó harmadában néhány vaktöltény is a tárba került hazai részről, ezt kihasználva a 27. percre 12–12-nél egyenlített a Rákosmente, de még idejében váltottak Haszillóék, így előnnyel térhettek pihenőre.

Szünet után is a látogatók kezdtek jobban, de egy négyes sorozattal lelombozta őket Cifra Tibor együttese (35. p.: 18–14). A gólgyártást Horváth László, Novák Zsolt és Varsandán Áron kollektíven vette át a társaktól. Állandósult a 3-5 találatnyi stabil fór, ami annak is volt tulajdonítható, hogy a védekezésre kevesebb energiát füstöltek el a játékosok, a kapusok is gyakran kerültek ezáltal kiszolgáltatott helyzetbe. A 44. percben Kepess eredményességével 24–18-nál először hízott hat gólra a békésiek vezetése. Jött is a vendégek időkérése. Mivel öt minuta alatt lefelezték a különbséget (25–22), érthető volt a hazai játékmegszakítás. Az utolsó tíz percben viszont már nem tudtak hatásos újdonsággal előállni a vendégek, maradt a BFKC magabiztos sikere.

Cifra Tibor: – Megtört a jég és végre hazai pályán is sikerült győzelmet aratnunk. Fontos két pontot szereztünk, ami reményeim szerint lendületet ad a folytatásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában