Összefoglaló

2024.06.26. 19:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 26.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 26-án.

Beol.hu
hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei, egy helyen
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Kiderült, hogy mikor viszik el a szemetet Békéscsabán a harmadik negyedévben, azaz júliusban, augusztusban és szeptemberben.

Megnyílt Meskó Anna (Póka Györgyné) emlékkiállítása és Póka György kiállítása szerdán délelőtt Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában. A tárlatot közönségtalálkozó keretében nyitották meg, ahol lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre is Póka Györggyel.

Tűz volt a gyopárosi gyógyászati központban, de ami a legfontosabb hír: senki nem sérült meg, mindenki el tudta hagyni a gyógyászati központot. A tüzet szándékos gyújtogatás okozta, az eset a gyógyászati kezeléseket nem érinti.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program idén a 14. évébe lépett. Békésben hét gyűjtőponton fogadják a gazdák által felajánlott kenyérgabonát.

A leander manapság egyre közkedveltebb dísznövény a kertjüket szépítgető háziasszonyok körében. A békéscsabai Herczeg Aranka is így találkozott a leanderrel immáron 15 éve, amikor megvásárolta udvarára az első töveket fehér, rózsaszín, ciklámen színekben, akkoriban ezek voltak az elterjedtek. Hat éve Barnabás fia talált az interneten citromsárga és narancsos leandereket, és innen kezdődött minden. Mára már közel 220 fajtával rendelkeznek és közel 5000 tő virág található meg az udvarukon.

A BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium művészeti tagozatán tanuló diákok évközi feladataiból és vizsgamunkáiból nyílt szabadtéri, úgynevezett street art kiállítás szerdán Békéscsaba főterén.

Elhagyta a stuttgarti kórházat és hazautazott Varga Barnabás, a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott csatára – számolt be róla szerdán a magyar szövetség közösségi oldala.

Miközben Gareth Soutgate alibiző csapata már a mémkészítőket is megihlette, addig a német játékosoknak a felkészülését nem várt probléma nehezíti. Ugyanis szúnyoginvázió alakult ki a csapat Nürnberg közelében fekvő Herzogenaurachban található főhadiszállásán.




 


 



 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában