Súlyos baleset

2024.06.26. 11:48

Így összetört az oszlopnak csapódó autó Békésen

Életében először vezetett autót állítása szerint az a 26 éves férfi, aki súlyos balesetet okozott Békésen. Nem ülhetett volna volán mögé, mert nincs jogosítványa, ráadásul ittas is volt. Nem használt biztonsági övet, és utasai közül hárman szintén nem kapcsoltak. A renitens sofőr ellen vádemelést javasol a rendőrség.

Licska Balázs

Békésen, a Csallóközi utcában január 6-án 23 óra 30 perc körül oszlopoknak ütközött egy autó. Öten ültek benne, közülük csak egy utas használta a biztonsági övet. A sofőr súlyosan megsérült, mellette egy utas szintén, a többiek könnyű sérülést szenvedtek – ismertették a rendőrségen.

baleset, autó, 5 személy, Békés
Az autóban öten ültek. A sofőrnek nincs jogosítványa, nem kapcsolt övet, ittas is volt. Fotó: police.hu

A baleset egy kanyarnál volt, amit a kirendelt igazságügyi műszaki szakértő szerint legfeljebb 39 kilométer/órás sebességgel lehet biztonságosan bevenni, ehhez képest a sofőr 61-gyel ment, amikor lesodródott. A férfinak nincs jogosítványa, állítása szerint akkor vezetett autót életében először, ráadásul ittasan. Sőt a kocsi sem az övé. 

Kihallgatásán úgy nyilatkozott, hogy alig emlékszik valamire az egészből. Elismerte a felelősségét, és azt mondta, hogy tanult az esetből, a történtek az egész életére kihatnak.

A 26 éves férfit a rendőrség – súlyos testi sértést okozó – ittas járművezetés bűntett elkövetésével gyanúsítja, és a büntetőeljárás iratait vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában