Vádemelés

2024.07.17. 09:45

Két vendég nyakához is odaszorította a kést a kondorosi diszkóban

Tapétavágó késsel a kezében, ittas állapotban riogatta egy helyi diszkó vendégeit az a 36 éves kondorosi férfi, aki ellen a Szarvasi Járási Ügyészségen felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emeltek vádat. A vádhatóság indítványa alapján a vádlott pénzbüntetésre számíthat.

Licska Balázs

A férfi február 18-án egy kondorosi szórakozóhelyen tartózkodott, a diszkó mindenki számára azonos feltételek mellett nyitva állt. Az ittas állapotban lévő vádlott az éjszakai, hajnali órákban a szórakozóhelyen lévőkkel kötekedett, zavarta őket.

kés, diszkó, kondorosi
Két vendég nyakához is odaszorította a tapétavágó kést az ittas férfi a kondorosi diszkóban. Illusztráció: Shutterstock

A táncteremben odalépett egy kondorosi férfihoz, majd a pulóverének zsebéből elővett egy tapétavágó kést, amely mérete és kialakítása miatt alkalmas volt az emberi élet kioltására, és azt a sértett nyakához szorította, hogy félelmet keltsen. Néhány másodpercig a tapétavágó kést az egyébként számára ismeretlen férfi nyakán tartotta, majd eltette.

Nem sokkal később megismétlődött az eset: a vádlott ekkor egy 15 éves fiúhoz lépett oda, rövid ideig beszélt hozzá, majd az előző esethez hasonlóan ismét elővette a nála lévő tapétavágó kést, és azt a fiú nyakához szorította. Néhány másodperc múlva eltette a tapétavágó kést, és elment onnan.

A vádlottat ezt követően a biztonsági személyzet kidobta a szórakozóhelyről – közölték a vármegyei főügyészségen. A vádhatóság szerint a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a szórakozóhely vendégeiben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában