Vádemelés

2024.07.28. 11:07

Egy megszökött ló miatt vágták le az ujját, 7 milliót kér a sofőr – galériával

Kiszökött a telephelyéről az egyik lova, amely aztán balesetet okozott a 44-esen – ezért, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emeltek vádat a Gyulai Járási Ügyészségen egy 49 éves csabacsűdi férfi ellen, aki pénzbüntetésre számíthat. A balesetben vétlen sofőr egyik ujját amputálni kellett, 7 millió forintot követel.

Licska Balázs

A vádlott Kardoson, egy bérelt telephelyen többféle állat mellett lovakat is tartott 2022-ben. A telephely kerítése sérült volt, és erről a férfi is tudott. A nem megfelelő körülmények miatt a telephelyről 2022. december 18-án, az esti órákban a férfi egyik lova a hiányos kerítésen keresztül megszökött, amit a vádlott nem vett észre.

ló, baleset, lovat gázolt, 44-es, vádemelés
Ló okozott balesetet a 44-esen, a tulajdonosával szemben emeltek vádat. Archív-fotó: Donka Ferenc

A kiszabadult ló Kardos lakott területén kívül, a 44-es számú főúton közlekedési balesetet okozott. Egy autó elé futott, ütközött is a járművel, amelyet egy román állampolgárságú férfi vezetett. A baleset miatt a vétlen sofőr nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, és súlyos, de nem végleges egészségromlás alakult ki nála, illetve az egyik ujját amputálni kellett, ami maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A vétlen sofőr 7 millió forint erejéig jelentett be polgári jogi igényt a ló tulajdonosával szemben. A vádhatóság ugyanakkor azt indítványozta, hogy a büntetőügyben eljáró bíróság a sértett polgári jogi igényét utasítsa egyéb törvényes útra – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

 

 




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában