Vádirat

2024.08.10. 10:07

Ajtót rongált és megöléssel fenyegetőzött egy csabai férfi

Garázdaság vétsége, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége, és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 21 éves, büntetett előéletű békéscsabai férfival szemben, aki botrányosan viselkedett egy békéscsabai iskola udvarán.

Dinya Magdolna

A férfi az ajtó megrongálásával 100 ezer forint kárt okozott Fotó: Shutterstock

A fiatal férfi a közelmúltban elment az egyik békéscsabai általános iskolához, ahol az ott tanuló unokaöccse valótlanul azt mondta neki, hogy az intézmény konyhai kisegítője, egy nyugdíjaskorú nő fojtogatta. A terhelt emiatt már az utcán kiabálni és szitkozódni kezdett, amit az iskola udvarán is folytatott annak ellenére, hogy az ott tartózkodó két nevelő is magatartásának abbahagyására szólította fel. 

Locksmith,Repairing,A,Broken,Door,Knob., fenyeget
A férfi az ajtó megrongálásával 100 ezer forint kárt okozott Fotó: Shutterstock

Amikor észrevette, hogy az idős nő a hangoskodás miatt a konyhából kiment és az ajtóban megállt, elindult felé, és több alkalommal megöléssel fenyegette meg. Az eseményt észlelő pedagógusok szóltak a sértettnek, hogy menjen vissza a felé haladó, szitkozódó és fenyegetődző férfi elől, aminek eleget is tett, a konyha ajtaját belülről bezárta és a helyiséget a rendőrség kiérkezéséig nem is hagyta el. 

A férfi azonban továbbra sem hagyott fel a próbálkozással, és azzal a céllal, hogy bejusson a helyiségbe, több alkalommal beleütött és belerúgott a konyha ajtajába, rángatta annak kilincsét, miközben továbbra is megöléssel fenyegette a sértettet. A férfi az ajtó megrongálásával 100 ezer forint kárt okozott az iskola részére, amely az eddigi eljárás során nem térült meg. A terhelt kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában