Csalással vádolják

2 órája

Házeladás ígéretével vert át ezer euróval egy román házaspárt a battonyai férfi

Kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 29 éves, büntetett előéletű, battonyai férfival szemben, aki házeladás ígéretével csapott be egy román házaspárt. Az ügyészség vádiratában közérdekű munka kiszabására tett indítványt. A terheltnek a sértettek részére okozott kárt is meg kell térítenie a járási ügyészség indítványa szerint.

Nyemcsok László

A román házaspár a tavalyi év elején költözött Battonyára, ezt követően ismerkedtek meg a terhelttel és családjával. A vádirat szerint a 29 éves férfi 2023 májusában azt ígérte a román házaspárnak, hogy az általa és családja által lakott, az élettársa tulajdonát képező battonyai ingatlant eladja nekik.

euró, házeladás, becsap, ügyészség
Átvette az ezer eurót, de esze ágában sem állt eladni az ingatlant.
Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Pénzbírságra hivatkozva kérte az ezer euró előleget

Miután a terhelt és a sértettek 2023. május 26-án megállapodtak az ingatlan 1300 eurós vételárában, a férfi – arra hivatkozva, hogy pénzbírságot kell sürgősen befizetnie – ezer euró előleget kért az ingatlan vételárából. Azt állította, ha nem fizeti ki a bírságot, börtönbe kell vonulnia. A sértettek másnap át is adták az ezer eurót a vádlottnak, aki a készpénz átvételekor azt mondta, hogy elmegy befizetni a bírságot, és ígéretet tett, hogy még aznap elviszi a sértettek lakására az adásvételi szerződést. Ezt követően pedig ügyvéd előtt megkötik az üzletet. Később szólt, hogy nem tudták megírni a szerződést, és másnapra ígérte azt.

Valójában nem akarták eladni a házat

Másnap, 2023. május 28-án, a délutáni órákban a sértettek – miután a terheltet hiába várták – elmentek az érintett házhoz, ahol a terhelt és családtagjai közölték velük, hogy az ingatlant nem adják el, valamint a pénzátvételt is letagadták. Az ügyészség álláspontja szerint a terhelt a sértettekkel való szóbeli megállapodáskor, illetve az előleg átvételekor becsapta a házaspárt, mert valójában nem állt szándékában a ház értékesítése, valamint az említett bírság megfizetésére sem kötelezték. Cselekményével a sértetteknek 372 ezer forint kárt okozott, amely jelenleg is fennáll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában