Börtönbüntetés

2 órája

Lopni érkeztek Romániából: traktorokra utaztak

Jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további 1 rendbeli lopás bűntette miatt a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján 2-2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Szeghalmi Járásbíróság előkészítő ülésén egy 31 éves és egy 24 éves Romániában élő, román állampolgárságú férfit. A férfiak lopni érkeztek hazánkba.

Papp Gábor

Harmadik társuk is volt, az ő vonatkozásában az eljárás elkülönítették tekintettel arra, hogy vele szemben indokolt egy más tagállámban, Luxemburgban született ítélet megfeleltetésére irányuló eljárás lefolytatása. Ők hárman lopni érkeztek Magyarországra.

lopni érkeztek, traktor, antenna
Lopni érkeztek: parkoló traktorokról vágták le a GPS-antenna egységet. Illusztráció: Gettyimages  

Lopni érkeztek, rosszul jártak

Mint a Békés Vármegyei Főügyészség közleményéből megtudtuk, a három férfi tavaly június 20-án a késő esti órákban személygépkocsival érkeztek Romániából Magyarországra. Az éjszakai órákban megálltak Szeghalmon, a 47-es főút mellett, a Bartók Béla utca elején, egy cég telephelyének közelében. Két férfi ment be a telephely kerítés nélküli parkolójába, és a műszaki vizsgáztatás céljából ott parkoló traktorról levágták és eltulajdonították az 1 millió 270 ezer forint értékű sorvezető GPS antennát, majd a kint várakozó személygépkocsival távoztak a helyszínről. Az antennát július 10-én a férfiak magyarországi szálláshelyén a nyomozó hatóság lefoglalta és a sértettnek kiadta. Az antenna vezetékének elvágása miatt összesen 80 ezer forint rongálási kár keletkezett, melyet a férfiak megtérítettek.

Egy másik céghez is ellátogattak

Ugyanezen az éjszakán a férfiak megjelentek egy másik cég csanádpalotai telephelyén. A cég udvarára itt is két férfi ment be miután átvágták a kerítést, míg harmadik társuk a gépkocsiban várakozott. Az udvarra bejutva az ott parkoló traktorról eltulajdonítottak egy GPS antenna egységet és a hozzá tartozó érintőképernyős monitort 6 millió 750 ezer forint értékben, valamint egy másik traktorról a GPS antenna egységet 420 ezer forint értékben. Az eltulajdonított eszközöket később megtalálták, így az okozott kár megtérült. Az eszközök levágásával és a kerítés átvágásával összesen közel 155 ezer forint kár keletkezett, melyet megtérítettek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában