Önbíráskodás

5 órája

Veréssel fenyegette meg adósát

Önbíráskodás miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 32 éves, büntetett előéletű – más ügy miatt jelenleg is jogerős börtönbüntetését töltő –, gyulai férfival szemben, aki fenyegetéssel vette rá adósát tartozásának rendezésére. Az ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az önbíráskodás miatt, verőemberek is szóba jöttek.

Nyemcsok László

A verőemberekről is szóló ügy vádirata szerint a gyulai férfi 2021 telén bérbe adta egyik ismerősének Kondoroson található tanyáját. Az ismerős 2022 nyarán családjával együtt elköltözött az ingatlanból, de a bérleti díj, illetve a rezsitartozás miatt elszámolási vita alakult ki köztük.

verőemberek, önbíráskodás
Verőemberek küldésével fenyegetőzött a férfi Forrás:  Shutterstock/ illusztráció

Önbíráskodás: a sértett édesanyját is megfenyegette verőemberek küldésével

Végül megállapodtak abban, hogy a sértettnek 60 ezer forint tartozása áll fenn, amit rendez majd. Mivel az ismerős anyagi nehézségei miatt ezt nem tette meg, a gyulai férfi tavaly májusban többször megfenyegette az egyik közösségi portálon írott és hangüzenetben.

Az üzenetekben a gyulai férfi azzal fenyegette meg adósát, hogy megveri, illetve verőembereket küld hozzá és az édesanyjához, és azok verik meg őket. A sértett még aznap bejelentést tett a rendőrségre, mert félt a férfitól. Később az adós egy közös ismerősükkel elküldte a pénzt, mert nem mert személyesen találkozni a nála erősebb férfival. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában