virágcsokor

2018.05.04. 11:18

Készülnek a ballagásokra és az anyák napjára a virágosok

Május eleje van, az anyák napja, valamint a középiskolai ballagások időszaka. Ilyenkor a kisebb-nagyobb ajándékok mellett mindenki virággal igyekszik meglepni szeretteit. Az idei virágtrendekről érdeklődtünk megyei szakemberektől.

V. E.

Góg Tünde, a gyulai Tünde Virágüzlet tulajdonosa elmondta, a ballagásokra rendelt virágcsokrokba általában a diákok kedvenc virágainak vagy színeiknek összeállítását kérik hozzátartozóik. A fiúknál készülhetnek akár kedvenc focicsapatuk színeinek mintájára kompozíciók, lányoknál pedig egyre keresettebbek az úgynevezett „vintage” vagy „ombre” stílusban összeállított csokrok. Ezentúl hosszú évek óta divatos a színárnyalatos csokor is, az úgynevezett „tone in tone”.

– Formáját illetően a hosszított jellegű ajánlott ilyenkor, amit könnyebben a kezükben tudnak tartani, mint a kerek csokrot – tette hozzá Góg Tünde. A virágüzlet tulajdonosa elmondta, a csokrok mellett egyre divatosabbak a virágdobozok is, amik változatos formában készülnek és virágokkal vannak tele. Ezekbe a növények mellett belecsempészhető például az ajándékba szánt ékszerdoboz vagy boríték is.

Az anyák napjával kapcsolatban elmondta, hogy ennek az ünnepnek az érzelmi része dominál. Ilyenkor a vásárlók legmélyebb szeretetüket kifejezve visznek virágot édesanyjuknak, nagymamájuknak. Erre az alkalomra hozzátartozójuk kedvenc virágait keresik a vevők és olyan összeállításokat kérnek, amelyben a virág van többségben, a zöldek és kiegészítők egyre inkább háttérbe szorulnak. Ez azonban nemcsak jelesebb alkalmakkor van így, hanem a virágkötészet teljes egészében efelé hajlik.

– Keresettek erre az alkalomra is a virágdobozok, illetve egyre többen választanak kiültethető növényekből összeállított virágkosarakat – tette hozzá Góg Tünde.

A békéscsabai Virágok Közt virágbolt tulajdonosa, Kovács Julianna a témával kapcsolatban elmondta, az anyák napi trend idén a dobozos díszítés, melybe élő vagy annak tűnő művirágból készítenek kompozíciókat. Ezekbe a virágok mellé sokan kérnek kerámiafigurákat vagy fa névtáblákat is. Nagymamáknak és dédmamáknak pedig általában kisebb csokrokat választanak, hagyományos alácsomagolással, vagy kis cserepes virágokat kérnek, melyek közül a legkedveltebb a szegfű.

Kovács Julianna hozzátette, a vásárlóknak a legfontosabb, hogy a virágkötők szeretteik ízlése szerint állítsák össze a kompozíciókat, viszont lényeges, hogy minél színesebb legyen. Legkelendőbbnek idén a púderszínek árnyalatait látja, ezek a már említett „vintage” elterjedésével lettek népszerűek.

A virágboltos elmondta, ballagási megrendeléseiknél ebben az évben a papagájvirág, flamingó és orchidea dominál, melyekből hosszú csokrokat kérnek az ünnepeltek számára. Ő is megerősítette: egyre felkapottabbak a virágdobozok, amikből már kézre akaszthatót is kérhetnek a vevők, melyet a vonuláskor könnyen magukkal vihetnek a diákok.

– A virágok helyett gyakran kérnek édességekből összeállított kombinációkat, édességdobozokat és csokicsokrokat is. A korábban divatos plüssállatokat és szalagokat már egyre kevésbé kérik a hozzátartozók – tette hozzá Kovács Julianna.

Fotók: Lehoczky Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában